2011. május 28., szombat
Színes saláta
Gondban vagyok, hogy milyen nevet is kapjon ez a sali , mert ezt eredendően, sógornőmtől lestem el és nem neveztük nevén. Egyszerűen csak salátának hívjuk. Zita szokta ezt csinálni amikor kint vagyunk náluk és grillezünk. Legutóbb a szülinapjakor... Akkor fetasajt is került bele, most én nem tettem mert nem köretnek hanem savanyúságnak készült de köretként is megállja a helyét.
Most 1 kígyóuborkát, 2 db tv paprikát, 2 db paradicsomot és egy közepes fej hagymát megmostam, tisztítottam és tetszőleges nagyságúra feldaraboltam.
Az öntet pedig végtelenül egyszerű, de ennek ellenére én sosem bírtam megjegyezni, valahogy mindíg kiment a fejemből. Nem röhög így van... Szóval mindenből ugyanannyi kell. Ehhez a mennyiséghez én most 2 evőkanál(ek) 10%-os ecetet, 2 ek kristálycukrot, és 2 ek étolajat kevertem össze és öntöttem nyakon vele a már előkészített zöldségeket. Érdemes egy éjszakával, de legalább fogyasztás előtt pár órával elkészíteni, hogy az ízek össze érhessenek.
Én nem tudom abba hagyni az evését annyira finom!!
Ha bárkinek eszébe jut valami jobb név ennek a nagyszerű abbahagyhatatlan salátának ossza meg velem legyen szíves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése