2011. július 6., szerda
Lecsós sertés szelet
Nálunk a lecsó mint olyan nem örvend túl nagy közkedvnek, a miértjét nem tudom, én szeretem. Ha virslivel és rizzsel készítem akkor le csúszik a fiúknak is amúgy nem nagyon. Most olyan verzióban készítettem aminek a pasi nehezen tud nemet mondani mert hús van benne, és a legtöbb pasi ragadozó szereti a húst, mindegy milyen formában. Na az én vadjaim is így vannak ezzel, ezért most így készítettem és mindenki szívesen fogyasztotta:
2 fej vöröshagymát megtisztítottam és laskáta( hosszúkás szeletekre) felvágtam olajon üvegesre hevítettem. Ezalatt fél kg sertés combot megmostam hideg vízben és szeletekre vágtam. A hagymát megszórtam piros paprikával vigyázva meg ne égjen mert megkeseredik az étel tőle. Rátettem a hús szeleteket és 2 dl vízzel felöntöttem. Sóztam, borsoztam, pici ételízesítőt tettem hozzá. Félpuhára főztem, majd 3 paradicsomot meghámoztam szeleteltem, és fél kg paprikát megmostam , felszeleteltem a húshoz adtam, készre főztem. Én ezt úgy szeretem ha zsírjára visszasül, és jó tartalmas szaft marad nem pedig víz. Párolt rizzsel tálaltam.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszi Judit! Nem csak guszta, hanem finom is ;)
VálaszTörlésÉn imádom a lecsót, és egy ilyen ebéd maga a menyország. Étvágygerjesztő a fotó, elfogadtam volna egy tányérral. Nálunk a férjem pont ezt mondja, hogy "Én ragadozó vagyok, nekem húst süss!" Még a főzelékhez is kell vagy fasírozott vagy pörkölt!! :))
VálaszTörlésBarbi nálam is ragadozó az összes pasi és van belőle három...:D
VálaszTörlés