2016. április 14., csütörtök

Vágott pizzás kifli

                                     

A minap valami finomat gondoltam vacsorára a fiúk elé tenni. Szerettem volna őket meglepni... Szeretik a kiflit és a pizzát is, gondoltam a kettőt ötvözöm, no meg már a vágott kiflit is szerettem volna kipróbálni, így döntöttem e melett a péksüti melett. A legkissebb és a legnagyobb elmentek bringázni, én pedig be vetettem magam a konyhába. De milyen jól is tettem... Nem győzték dicsérni.. Na jó én is tudom milyen lett mert egyet diéta ide vagy oda én is megettem, de a rekorder Életem párja lett 3 egész darabbal :D

Hozzávalók:
   
  Tésztához:

-500g liszt (nálam tönköly)
-3-4 dl langyos tej
-30g friss élesztő
-2 kk cukor
-1 tk só
-2 ek olíva olaj

  Töltelékhez:

-10-15 dkg pulyka sonka
-pizzaszósz, vagy paradicsom szósz
-10-15 dkg reszelt sajt
-én póré hagymát tettem még bele,
- izlés szerint fokozható :D

  Tetejére:

-1 db tojás
-10-15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet robi táljába szitáltam, közepén mélyedést alakítottam ki. Ebbe szórtam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és nyakon öntöttem fél deciliternyi langyos tejjel. Pici lisztet bele kotortam. 10-15 perc alatt az élesztő gombák magukhoz tértek, szépen fel habosodtak. Ekkor hozzá adtam a sót, de vigyázva, nem az éleszős dolog közepébe zuttyantva mert azzal ki is nyírod szerencsétlen gombákat. A nagyja maradék tejet is hozzá adtam, és bekapcsoltam robit aki szépen neki is állt össze dolgozni a tésztát. Azért figyeltem, kell e még folyadék. Nekem 3 és fél dl vett fel összesen. A dagasztás vége elött az olívát is bele csurgattam...
Fél órányit kelesztettem letakarva. Ez alatt előkészítettem a tölteléknek valót. Ha paradicsom szószból csinálod, akkor most tudod ízesíteni azt is. Helyettem ezt a globusz el intézte, én pizzaszószt használtam.
Sonkát felkockáztam, sajtot lereszeltem stb...

10 egyenlő részre vettem a tésztát. Ezt érdemes mérni, így szép egyforma lesz az elkészült finomságunk.
A kis gombócomat kinyújtottam olyan vékonyra, amlyenre csak tudtam... Megkentem pizza szósszal, rá szórtam a sonkát, pici sajtot. Két végét behajtottam, hogy amit bele pakoltam, az benne is maradjon...majd feltekertem nem túl szorosan.

A hajtott vége alulra kell, hogy kerüljön... A tetejét meg vágtam úgy, hogy ne vágjam át.
Felvert tojással lekentem és bőven megszórtam reszelt sajttal. Sütőpapíros lemezre fektettem, és hagytam neki is, és magamnak is fél órát, hogy kipihenjük magunkat. :)
180 fokra előmelegített sütöben, légkeveréssel 20- 25 perc alatt szép aranybarnára sütöttem. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése