2017. május 20., szombat

Ch csökkentett tojásos nokedli ( low carb)

                                           
Tojásos nokedli minden magyar család, vagy majdnem mindegyik alap fogása, főleg nyáron. Kis ubi salival, vagy savanyú öntött salátával. Finom, könnyed.... gondolnánk. De, a jó fehér lisztnek köszönhetően, egy igazi szénhidrát bomba, és fél óra múlva már megyünk is nyitni a hűtőt, valami ehető után kutatva. De! És, itt nem reklámnak szánom, vannak már cégek akik igaz drágábban, mint a hagyományos liszt, de előállítanak olyan keverékeket, amik felére, vagy még jobban leredukálják a felszívódó ch mennyiségét, és nem utolsó sorban a minőségét. A sima fehér lisztnek a tápanyag, és rost tartalma elenyésző, míg ezek a készítmények pont a rostokkal érik el a kívánt hatást. Ilyen terméket én lisztet, cukrot, és panír morzsát használok, mást ki lehet olcsóbb dolgokkal váltani. Na de lássuk a nokedlit.
Gyakorlatilag ugyan úgy készül, mint a hagyományos...

Hozzávalók:
  • 25 dkg ch csökkentett liszt ( nálam Norbi low carb liszt)
  • 4 db tojás + 3 db amit rásütsz
  • kicsi só
  • víz
  • kis zsiradék
Elkészítés:

A lisztet egy tálba mérem, ráütöm a tojásokat hozzá adom a sót, és elkezdem összekeverni. Majd annyi vizet adagolok hozzá, hogy nokedli állagú masszát kapjak. Ezt legalább fél órán keresztül pihentetni kell, hogy a rostok magukba szívják a folyadékot, és megduzzadjanak. Így a normál nokedli tésztánál picit sűrűbb lesz. 
Kevés sóval vizet forralok, és szaggatóval bele szaggatom, Újra forrástól számítva 5-6 percig főzöm ( vigyázz kevergesd mert kifuthat!!). Leszűröm, csepegtetem. Ezalatt felütöm a tojásokat, lazán felverem őket. A nokedlit forró zsiradékon kicsit átkeverem és jöhet rá a tojás. Hamar összesütöm, és már kész is :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése