2017. október 1., vasárnap

Citromos túró torta ( low carb)

Kisebbik gyermekem a minap azzal a kéréssel állt elő, hogy ő talált egy receptet, ami tetszik neki, és igazán elkészíthetném. Miután átnéztem, ígéretet tettem, hogy elfogom készíteni. Már amúgy is tervben volt. Hasonlót már csináltam, az felfújt volt, de ez igen csak hasonlít a túró tortához.
Első olvasásra lehet picit bonyolultnak tűnik, de tényleg nem az. Egyszerűen, és nagyon gyorsan össze lehet kutyulni. Ami hosszadalmas, az a sütési idő, és az míg kellő hőmérsékletűre hül. De megéri...

Hozzávalók:
  • 50 dkg túró ( nálam német krémes)
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja ( esetleg még egy fél)
  • édesítő ( nálam 4 ek zéró cukor)
  • 3 (200 ml es) pohár tejföl
  •  37 g (1 zacskó)cukormentes  vaníliás pudingpor (nálam u1)
Elkészítés:

A túrót a tojással a megmosott és lereszelt citrom héjával valamint a vajjal krémesre kevertem. Hozzá tettem egy csipet sót és 2 ek édesítőt. Eztán bele kevertem 2 ek puding port, ezzel is simára kevertem. Egy kivajazott sütő formába(20x30) simítottam, és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam 10 percre. 
Amíg elősütöttem addig elkészítettem a krém másik felét. 
A tejfölt, kikevertem 2 ek édesítővel, hozzá kevertem a maradék pudingport. Én még egy fél citrom héját is bele reszeltem....
Eztán kivettem az elősütött sütikét, és a tejfölös részt a forró részre terítettem. Sütő papírral letakartam, és ugyan úgy 180 fokra tettem így vissza 30 percre, majd az idő lejártával levettem a papírt, és még további 30 percig sütöttem. Formában hagyjuk kihűlni, majd egy napra legalább hűtőbe tesszük, hogy legyen ideje jól lehűlni.
Másnap egy nagyon finom, friss citromos bűntelen finomságot falatozhatunk .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése