2013. október 5., szombat
Leveles tészta avagy pék a konyhámban
Közös sütögetést terveztünk a házi pékemmel. -Ha valaki lemaradt volna erről a szösszenetről akkor ide jegyzem magyarázat képen, hogy férjem tanult pék aki 14 évig a szakmájában dolgozott. Két éve már nem gyakorolja a szakmát, de semmit sem felejtett.- Most azzal a nem titkolt szándékkal csaltam a konyhámba, hogy a vajas leveles tészta fortéját el lessem tőle. Sajnos egy nagyon vacak margarint sikerült beszereznünk, nem ismerjük még az összes márkát, így a tészta sem olyan lett mint azt apjuk szerette volna. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, (szerintem fincsi) kakaós csiga és pizzás csavart készült belőle.
Szerettem volna a receptet leírni, hogy később én is meg tudjam csinálni, de mikor néztem a cetlijét látom ám, hogy ott százalékok vannak grammok vagy dkg ok helyett.
Ott még képben voltam, hogy 1 kg lisztre vesszük aztán a margarinnál elvesztettem a fonalat.
Na de nem csüggedek, legközelebb neki veselkedem én is és ha nem is ezekkel a százalékos miazmárokkal hanem Farkas Vilmos útmutatása alapján elkészítem. Már van hozzá bátorságom is. Eddig csak boltban vásárolható kész levelessel operáltam, de eztán próbálkozom majd ezzel is.
Mondom én, megyek tanulni Hozzátok! :-)) Margarinból a Sanellát javaslom, nagyon szeretem és jó vele dolgozni.
VálaszTörlésKöszönöm, kipróbálom majd, mert ez amit vettünk hátttt hm...
VálaszTörlés