2013. október 15., kedd

Zöldséges lasagne


Szeretjük az olasz konyhát. Pizza, spagetti, "bruszketta" és még sorolhatnám. No és persze a lasagne. Ezt is mint mostanában szinte mindent Dávidom segített elkészíteni :D

2 csészényi mirelit borsót sós vízben majdnem teljesen puhára főztem.
Fél kg (marha és sertés vegyesen) darálthúst 3-4 ek olajom megpirítottam. Majd (na nem vagyok rá büszke, hogy olykor használom) 2 cs lasagne fix és 6 dl víz keverékét ráöntöttem majd, a leszűrt borsót is hozzá adtam, valamint egy negyed karfiolt tisztítva és rózsáira szedve.
Az előírt idő helyett kissé tovább főztem, úgy 10 percig kb, hogy a karfiol is félpuha legyen, de folyamatosan kevergettem, nehogy leégjen.

10 dkg vajból 5 kanál lisztből, és két dl tejből só és bors hozzáadásával besamelt főztem.

Egy tepsit kiolajoztam, és egy sor előfőzést nem igénylő lasagne száraz tésztával kiraktam az alját. Erre öntöttem a húsos szós felét, majd a besamel egyharmadát. Jöhetett a tészta ismét, szósz, besamel, és a tészta ismét.
A felső tésztarétegre már csak besamelt és bőven sajtot tettem. én 23x33 cm es tepsiben sütöttem , de kisebb magas falúban több réteget egymásra pakolva látványosabb ;)
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt összesütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése