2012. január 30., hétfő

Kekszes krémes

Valami könnyű, gyorsan elkészíthető desszertet szerettem volna készíteni, és felhasználni azt a nem kis mennyiségű háztartási kekszet amit még anyósom küldött csomagban. Sajnos nem bántak a postán épp finoman a csomaggal és a kekszek össze törtek. Alig maradt épp darab a két egyenként egy kilós csomagban. Pont annyit tudtam össze szedni amiből kitudtam rakni a süti tetejét. Az aprajából csinálok majd keksztekercset és kókusz golyót, vagy csak egyszerűen pohár krémet ;)

Ki válogattam az egészeket ezek kerültek a süti tetejére a nagyobb darabokkal kiraktam egy tepsit.
3 tojást szét választottam, hozzá kevertem 8 ek cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot valamint 2 ek lisztet. Felöntöttem egy kis tejjel csomómentesen elkevertem majd a maradékot is hozzá öntöttem ami az egy literből még kimaradt.
Jó sűrűre főztem, eközben a fehérjét habbá vertem. A még forró pudingba bele daraboltam 10 dkg vajat és a tojás habot bele forgattam. Vissza tettem egy kicsit a tűzhelyre és 2-3 percig vigyázva hogy le ne kapjon főztem még. Így a tojás hab is megfőtt, én nem szeretek nyers tojásos ételt készíteni nagyon félek a szalmonellától.
Ezután a tepsibe öntöttem amit előzőleg kiraktam a kekszekkel, szépen elsimítottam a masszát és az egész kekszekkel kiraktam a tetejét. Meg vártam amíg meghűl és hűtőbe tettem
Csak másnap fogyasztjuk, mert a keksznek idő kell, hogy meg puhuljon.
Az, hogy nagyon finom nem kérdéses. Bekkám a képen látható szeletből hármat csavart be és közben csak azt hajtogatta: kereszt anya ez nagyon finom ilyet csinálj máskor is...


14 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a krémesed, mi is nagyon szeretjük:))

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Tetszik a recept, kifogom próbálni....lehet már a hétvégén. :)
    Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Okki nem fogod megbánni, ha megcsinálod, nekünk nagyon ízlik!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép szeletke, én is szívesen megkóstoltam volna. Én is hasonlóképpen készítem a krémet, de miután a tojáshabot hozzákevertem, már nem merem főzni, nehogy folyós legyen. Látom Te még főzöd, és mégis szép magas maradt a krém, így legközelebb én is kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gizike! Egész nyugodtan főzheted még egy kicsit a tojás habot nem fog kárt tenni, de ha a vajtól félsz akkor azt a legvégén keverd bele a hab főzés után. Akkor még a vajkicsapódást sem kockáztatod. Nem tudom ezt a krémest ismered e érdemes kipróbálni ha nem:http://naploszeruseg.blogspot.com/2011/12/kremes-2.html
      Ebben is főzni kell a habot...

      Törlés
  6. Szemrevaló desszert:) Még nem készítettem ilyet, de már rég szerepel a listámon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Trollanyu! Csak ajánlani tudom, nálam hamarosan újra készül. Kipróbálom butteres kekszel. Mert ugye a háztartási eredendően magyar produktum,kíváncsi vagyok működik e úgy is. De ha esetleg megelőznél vele, kérlek referálj. Köszi!

      Törlés
  7. nyam nyam:-) azt hiszem következő sütéskor ezt kiprobálom:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BoGyo Nagyon örülök, hogy tetszik! Remélem nálatok is sikert fog aratni...

      Törlés
  8. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez az egyszerű 10 perc alatt elkészíthető sütike ilyen népszerű és közkedvelt lesz :D

    VálaszTörlés
  9. Még én sem készítettem, csak a receptje van meg. Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  10. De szép magas "süti", én is szoktam forrázott tojáshabbal krémet készíteni, ebbe aztán nem kell zselatin, tartja a formáját :) Ha megmikrózod kicsit, akkor nem kell félni a szalmonellától és nem is ég le. De csak 1-2 percre szabad betenni.

    VálaszTörlés