Ki válogattam az egészeket ezek kerültek a süti tetejére a nagyobb darabokkal kiraktam egy tepsit.
3 tojást szét választottam, hozzá kevertem 8 ek cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot valamint 2 ek lisztet. Felöntöttem egy kis tejjel csomómentesen elkevertem majd a maradékot is hozzá öntöttem ami az egy literből még kimaradt.
Jó sűrűre főztem, eközben a fehérjét habbá vertem. A még forró pudingba bele daraboltam 10 dkg vajat és a tojás habot bele forgattam. Vissza tettem egy kicsit a tűzhelyre és 2-3 percig vigyázva hogy le ne kapjon főztem még. Így a tojás hab is megfőtt, én nem szeretek nyers tojásos ételt készíteni nagyon félek a szalmonellától.
Ezután a tepsibe öntöttem amit előzőleg kiraktam a kekszekkel, szépen elsimítottam a masszát és az egész kekszekkel kiraktam a tetejét. Meg vártam amíg meghűl és hűtőbe tettem
Csak másnap fogyasztjuk, mert a keksznek idő kell, hogy meg puhuljon.
Az, hogy nagyon finom nem kérdéses. Bekkám a képen látható szeletből hármat csavart be és közben csak azt hajtogatta: kereszt anya ez nagyon finom ilyet csinálj máskor is...
Nagyon szép lett a krémesed, mi is nagyon szeretjük:))
VálaszTörlésKöszönöm, nálam is nagy sikert aratott ;)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésTetszik a recept, kifogom próbálni....lehet már a hétvégén. :)
VálaszTörlésNagyon guszta! :)
Kedves Okki nem fogod megbánni, ha megcsinálod, nekünk nagyon ízlik!
VálaszTörlésNagyon szép szeletke, én is szívesen megkóstoltam volna. Én is hasonlóképpen készítem a krémet, de miután a tojáshabot hozzákevertem, már nem merem főzni, nehogy folyós legyen. Látom Te még főzöd, és mégis szép magas maradt a krém, így legközelebb én is kipróbálom.:)
VálaszTörlésKöszönöm Gizike! Egész nyugodtan főzheted még egy kicsit a tojás habot nem fog kárt tenni, de ha a vajtól félsz akkor azt a legvégén keverd bele a hab főzés után. Akkor még a vajkicsapódást sem kockáztatod. Nem tudom ezt a krémest ismered e érdemes kipróbálni ha nem:http://naploszeruseg.blogspot.com/2011/12/kremes-2.html
TörlésEbben is főzni kell a habot...
Szemrevaló desszert:) Még nem készítettem ilyet, de már rég szerepel a listámon.
VálaszTörlésKöszi Trollanyu! Csak ajánlani tudom, nálam hamarosan újra készül. Kipróbálom butteres kekszel. Mert ugye a háztartási eredendően magyar produktum,kíváncsi vagyok működik e úgy is. De ha esetleg megelőznél vele, kérlek referálj. Köszi!
Törlésnyam nyam:-) azt hiszem következő sütéskor ezt kiprobálom:-)
VálaszTörlésBoGyo Nagyon örülök, hogy tetszik! Remélem nálatok is sikert fog aratni...
TörlésÁlmomban nem gondoltam volna, hogy ez az egyszerű 10 perc alatt elkészíthető sütike ilyen népszerű és közkedvelt lesz :D
VálaszTörlésMég én sem készítettem, csak a receptje van meg. Nagyon guszta!!
VálaszTörlésDe szép magas "süti", én is szoktam forrázott tojáshabbal krémet készíteni, ebbe aztán nem kell zselatin, tartja a formáját :) Ha megmikrózod kicsit, akkor nem kell félni a szalmonellától és nem is ég le. De csak 1-2 percre szabad betenni.
VálaszTörlés