2011. november 3., csütörtök
Bukta
A minap nézelődtem a kedvenc blogjaimon és ott akadt meg a szemem Barbinál az ő buktáin vagyis a Csokis-lekváros bukta labdáin
Olyan jól néztek ki, hogy elhaároztam másnap egy tartalmas leves mellé én is buktát fogok sütni.
Tésztát egy az egyben az ott leírtak szerint készítettem, de a formázás az normál bukta formázása lett.
Kelesztés után újnyi vastagra nyújtottam és 30 egyenlő téglalapra vágtam. A téglalapokat kissé a kezemmel ellapogattam és közepére halmoztam a tölteléket, ami most 10 eper jamm,10 nutella,10 és barack lekváros lett. Óvatosan feltekertem és a hajtással lefelé sütőpapiros lemezre fektettem, szorosan egymás mellé a buktákat. Olvasztott vajjal bekentem őket miközben pakoltam, az oldalukat is, körbe körbe, hogy sülés végén szét lehessen szedni.
20 percet pihentettem, majd 160 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb 20-25 percet. Ha szép barna a teteje akkor kész is vannak.
Kissé hagytam hülni majd óvatosan szétválasztottam őket.
Húsgombóc leves után tökéletes húsmentes második fogás volt.
Hogy én ezt mennyire szeretem!!! Gyönyörűek lettek! Örülök nagyon, hogy kedvet kaptál hozzá, most kvittek vagyunk, mert én is megsütöttem a pipimuffint és már fent is van! :) Köszi!!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek! Biztos finom foszlós...Rég sütöttem, itt lenne az ideje. :o))
VálaszTörlésKöszi Csajok! Tényleg nagyon jól sikerültek, és csak most csináltam először, de nem utoljára.
VálaszTörlésIsteni finom lehet ez a bukta,nagymamara emlekeztet...
VálaszTörlésHúú, de régen csináltam buktát, nem is tudom miért??
VálaszTörlésAnnyira szépek a buktáid, ügyes csajszi vagy!:))
Köszönöm nagyon kedves vagy!
Törlés