Nagyon sok féle képen készítettem már fasírtot. Azt gondolná az ember, hogy a fasírt az fasírt és nem lehet vele mit kezdeni nincs rajta mit változtatni. Jaj dehogy nincs.
Sajnos nem tudom már hol találkoztam ezzel a készítési móddal, de nagyon meg tetszett és el is raktároztam a fejemben, hogy majd egyszer el készítem.
Ennek most jött el az ideje. Szerintem mindenkinek meg van a jól bevált fasírt alapja, nekem is.
A mostanit így csináltam:
Fél kg darálthúsra ütöttem 1 tojást, 2 szelet vízbe áztatott kenyeret adtam hozzá, amit jó alaposan kicsavartam. Bőven , fokhagymát tetem hozzá, fél vörös hagymát reszeltem. Só, bors, fűszer paprika ízlés szerint, majoranna, petrezselyem zöld. Na és most reszeltem hozzá 10 dkg sajtot a nagy lyukú reszelőn.
Eddig semmi különleges nem történt. Csak az , hogy a pogácsázás után nem simán morzsába forgattam, hanem be paníroztam. Vagyis lisztbe, felvert tojásba, és morzsába forgattam.
Bő forró olajban kisütöttem.
Mindenkinek nagyon ízlett ez a fajta fasírt. Sárgarépás krumplipürével tálaltam, és friss paradicsomot, uborkán szeleteltem össze, kevertem hagymát hozzá, sóztam és ezt kínálta mellé.
Tündi ez nagyon jól néz ki, viszem az ötletet épp most majszolom a saját fasírtomat, de legközelebb sajtot is reszelek és rendesen bepanírozom! Szuper vagy! Az adventi koszorúd nagyon szép! :)
VálaszTörlésBarbi ez nagyon jól esett, köszönöm szépen!
VálaszTörlés