2012. szeptember 28., péntek

Duplán citromos részeges csirkecombok


Ezt a receptet Illéskrisznél láttam meg , és amint elolvastam azonnal el is mentettem és nem vártam sokáig a kivitelezéssel sem.
De milyen jól tettem... Nagyon finom porhanyós pikáns combokat kóstolhattunk.

Két napra főztem azaz sütöttem a húst így 2 kg csirkecombból készült... Lehúztam a combokról a bőrt mert mi nem szeretjük rajta, de nem dobtam ki, mert mellé szoktam pakolni, hogy az értékes pipi zsír azért meglegyen.Megmostam a husikat és leszárogattam...
Sóztam, leheletnyi borsot kapott, és a tepsibe sorakoztattam őket. Olíva olajjal meglocsoltam.... és fél üveg citromos sört locsoltam alá. 1 csirkehúslevs kockát elmorzsoltam rá, és karikákra vágott citromot pakoltam a tetejébe. Mellé pakoltam a bőrét is... Volt a hűtőmben egy kisebb cukkini, ezt is rádaraboltam, gondolván el nem fogja rontani. Jól gondoltam :D

180 fokos sütőbe toltam az alufóliával letakart futóműveket. Úgy 25-30 perc alatt puhára párolódtak, ezután levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem őket.
Nekem le kelett öntenem a léből kicsit, hogy sülni tudjanak, és már ne főljön.
Fiúk sültkrumplival fogyasztották, én párolt zöldséget ettem hozzá.
Milyen lehet naranccsal? Azt hiszem, hogy meg fogjuk kóstolni úgy is ;)

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ízlett! Nálunk ez az igazi vasárnapi pecsenye! Ilyen sok zöldséggel még finomabb lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tuti, sok citrommal és zöldséggel, imádnivaló:)

    VálaszTörlés