Gyerek koromban nagyon sokat ettünk töltött krumplit. Anyukámnak volt egy olyan jó kis szerkezete amivel ki lehetett fúrni a krumpli közepét és úgy tuszkolta bele a tölteléket. A kukac is ki lett sütve ez volt az én kedvencem...
Nekem ilyen szerkezetem nincs... ezért én alaposan megmostam a krumplikat és félig megfőztem héjában.
Majd megtisztítottam és ketté vágtam. A belsejét kikapartam, hogy maradjon alja is meg pereme is, de legyen benne egy mélyedés amibe a tölteléket tudom tenni.
Amíg főtt a krumpli elkészítettem a tölteléket. Darált husit úgy mintha fasírtot készítenék ízesítettem be csak az áztatott kenyeret hagytam belőle ki, és a krumpli kikapart belsejét is apró darabokra vágva hozzá kevertem. Ezt töltöttem bele a krumpliba.
Tetejére reszelt sajtot szórtam és sütőben készre sütöttem.
Nem olyan mint amit anyukám csinált, de így is nagyon finom volt... Én salátával és joghurtos öntettel fogyasztottam, ez még belefért a diétámba ;)
Nekünk volt olyan krumpli fúrónk...Talán még apunál meg is van. Nagyon finomat sütöttél, ízletes ebéd!
VálaszTörlésKöszönöm Kriszti tényleg igazán finom volt, de mégsem olyan... Nosza akkor nézz körül apudnál ;) Szerintem az enyémnek már nincs meg... :(
TörlésSzia Tündi! Igazán finom ételt készítettél:)Éppen a múlt vasárnap voltunk egy nagyobb piacon és még a kezemben is volt ez a spirálos valami,a krumpli fúró, de nem vettem meg. Hát most itt az ideje.Örülök,hogy rátaláltam a blogodra,nagyon sok finomságot készítettél már.
VálaszTörlésÜdv:Juditka
Szerbusz Kedves Judit!
VálaszTörlésRemélem azóta büszke tulajdonosan vagy a krumpli fúrónak. Az biztos én amint látok egyet azonnal magamévá fogom tenni! :D Én is nagyon örülök, hogy itt vagy. Remélem sokáig velem is maradsz.
Üdv Tündi