Régebben míg otthon a falunkban laktunk sokszor volt, hogy anyósomnál töltöttünk hétvégente egy egy napot. Ünnepekkor de volt hogy csak úgy együtt ebédeltünk. Akkor a Mama szívesen készítette ezt a finomságot. Én általában igyekeztem mindig kicsit előbb oda érni hozzá így volt alkalmam kicsit kontárkodni a keze alatt :D Akkor tanultam meg tőle ezt a finomságot, amit az elsőszülöttem elől mindig el kellett dugni, mert ha meglátta akkor nem akart ebédelni, csak ez a csigusz volt amit enni akart.
Mama szalagáréval csinálta én ma már élesztőt használok hozzá. Csak fél adagot sütöttem most, de a receptet teljesre adom meg.
1 dl tejet meglangyosítottam és egy kk cukrot adtam hozzá, negyed élesztőt morzsoltam bele, hagytam felfutni.
Ezalatt 50 dkg liszthez 25 dkg vajat morzsoltam, 12dkg cukrot adtam még hozzá 3 tojás sárgáját, és a megfuttatott élesztős tejet.
Gyorsan összegyúrtam a tésztát. Négyfelé vettem....
A fehérjéket habbá vertem lassan hozzá adtam 25 dkg cukrot és 30 dkg kókusz reszeléket.
A tésztákat egyenként kinyújtottam, Dávid is megpróbálkozott vele :D,
krémmel megkentem,
feltekertem és éles késsel 1 cm es csiguszokká vagdostam.
Sütőpapíros lemezre sorakoztattam
és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem.
Ezt az én Nagyim is sokszor készítette, nagyon szerettük. Ő a habot mindig gőz fölött verte fel. Diós változatban is finom.
VálaszTörlésTervben van nálam is diós és mákos kivitelben is, de azt hiszem azzal várok karácsonyig akkor jobban aktuális lesz :D
TörlésMilyen ügyes segítséged van. :) Finom lehet a kókuszos csiga. Még nem készítettem, de kipróbálom, mert szeretjük a kókuszos dolgokat.
VálaszTörlésUgye milyen cuki kis kuktám van? :D
VálaszTörlés