Ezt a receptet Aranytepsi oldalon fedeztem fel nem is olyan rég. Azt kell mondjam ez a süti lett a családom új kedvence. Hétvégi nasinak készítettem el nekik, de aztán még az után négy adagot kelett sütnöm belőle. Zoltán nap alkalmával vendég várónak is ez került az asztalra, valamint a munkahelyre, és a kollégiumba kínálósnak is ez került. Srácok kérték, mert azt mondták ez annyira finom.
Pedig nem egy hú de milyen bonyolult sütiről van szó, de pont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.
Hozzávalók:
-10 dkg darált dió
-10 dkg liszt
-10 dkg cukor
-1csapott tk szódabikarbóna ( én próbáltam sütőporral is)
-1 cs vaníliás cukor
-1 kk őrölt fahéj
- 1 db közepes nagyságú alma reszelve
-1 db tojás
-2 dl tejföl
-1 dl étolaj
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes méretü tepsit kibélelünk sütő papírral.
A tojást és a cukrot, vanilia cukrot kikeverjük bele csurgatjuk az olajat. Jöhet hozzá a fahéj és a dió, meg az alma, aztán a szódabikarbónás liszt, végül pedig a tejföllel lazítjuk a tésztát.
Tepsibe simítjuk és 30 perc alatt meg sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, mert ugye minden sütő más így el térhet a sütési idő is.
Ha kihült fel kockázzuk. Andi bőven szorta porcukorral, nálunk ez el maradt, de így is elég édes volt.
Azt hiszem legközelebb a cukor egy részét mézzel fogom helyettesíteni....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése