Hozzávalók:
A krémhez:
- fél l tej
- 2 cs vanília puding
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- vanília aroma ( elhagyható)
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 cs sütőpor
Elkészítés:
Először a krémet főztem meg, hogy legyen ideje meghűlni. Tehát a tejbe megfőztem a 2 vanília pudingot, ebből egy sűrű krém lett, letakartam fóliával és félre tettem hűlni.
Majd a tésztát állítottam össze. A lisztben elmorzsoltam a zsírt, hozzá adtam a cukrot, sütőport végül pedig a tojásokat. Gyorsan összeállítottam, egy linzer tészta keménységű, állagú tésztát kaptam. Három felé vettem, és tepsi hátuljára szép vékonyra nyújtottam, villával megszurkáltam.... Először csak pislogtam, mert olyan kis kevésnek tűnt. kb 25x30 as lapok jöttek ki. Mindegy gondoltam egyszeri evésre elég lesz.
160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem a lapokat. Rövid idő alatt szépen meghűltek. Amíg a lapok hűltek befejeztem a krémet. A vajat és a cukrot kikevertem, majd az egészet a pudinggal ( és a vanília aromával) jól összedolgoztam ( gépi habverővel).
Betöltöttem a tésztát úgy, hogy a tetejére is jusson krém. Majd egy napra a hűtőbe tettem, hogy megpuhuljon a tészta, és az ízek össze tudjanak érni. Mielött szeleteltem, holland kakaóporral megszórtam, és kis helyes téglalapokat vágtam belőle. Ahhoz képest, hogy az elején azt gondoltam kevés lesz, viszonylag elég sok kijött belőle. Ez is az a fajta süti, amelyik minnél tovább áll annál finomabb.
Szép lett, én szeretem a lapokkal készült sütiket :)
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska! :)
TörlésAzt hiszem lassan én is megszeretem :)