2017. május 26., péntek

Málnás-túró alagút Blogkostoló 33

Már attól tartottam, hogy ez a forduló nem is lesz. Olyan sokáig nem volt házigazdája, hogy félő volt már nem lesz. De szerencsére Márti a Hogymegtudjuk nézni blog írója magára vállalta e nemes feladatot. Ezúton is köszönöm szépen! Szóval, a játék szabály a régi. Egy kisorsolt blogból legalább egy, de lehet több ételt is el kell készíteni, lehetőleg a leg minimálisabb változtatásokkal. Nekem most a szerencse, vagyis inkább a srácoknak, ( mert a blog egy sütis blog, és ugye én jó ideje nem eszem cukros dolgokat. De megkostoltam tudjam mit csináltam 😉) Tasy Cookies blogot szánta.
Sokáig nézelődtem, és egy pár sütit ki is választottam, amire azt gondoltam, hogy átalakítom úgy, hogy ehessem. De aztán úgy döntöttem a fiúknak kedvezek, és nekik csináltam meg. Osztatlan sikert aratva vele 😊
Pici változtatást csináltam csak, miszerint a piskótába víz helyett olajat tettem, és a málna szemeket nem kevertem a krémbe, hanem a krémre pakoltam, és tekertem fel. Így szépen egészben maradtak a szemek.

Hozzávalók:

Piskótához:
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 7,5 dkg finomliszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • késhegynyi sütőpor
  • 4 ek olaj
Krémhez:
  •  25 dkg málna
  •  50 dkg tehéntúró (Nálam német krémes)
  •  25 dkg mascarpone
  • 2 csomag habfixáló
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár  habtejszín ( 200 ml )
Elkészítés:

A tojásokat szét választottam. A sárgájához hozzá adtam a kétféle cukrot, és az olajat. Habosra kevertem.... majd a lisztet, a keményítővel, és a sütő porral összekevertem.A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. Felváltva a lisztet, a habbal, a sárgájás masszához kevertem, vigyázva, hogy lehetőleg a habot ne nagyon törjem, viszont csomó mentes legyen a végeredmény. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítottam, és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütöttem. Amikor elkészült, egy porcukorral meghintett konyharuhára borítottam, a papírt lehúztam, és szorosan feltekertem. Így hagytam hűlni. Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, hogy később amikor a töltelékkel tekerjük a tészta törjön.
Elkészítettem a krémet. A túrót mascarpónét, 2 féle cukrot krémesre kevertem. A tejszínből a fixáló hozzáadásával kemény habot vertem, és lazán a túrós krémmel összeforgattam.
Kiterítettem a tésztát, megkentem a krémmel, megpakoltam a gyümölccsel, és feltekertem. Legalább egy óra hosszat hagyjuk a hűtőbe, hogy a krém megtudjon dermedni. Porcukorral tálaláskor hinthetjük esetleg a kimaradt kréppem, és málna szemekkel díszíthetjük.

                      
                     
                    
                       

                    
                      
                      

                       
                      
                      
                      
                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése