2012. április 4., szerda
Zöldséges húsos pite
Van már egy bejegyzés húsos pitéről, de ez most más de mégis hasonló. A tésztát ugyan úgy csináltam de mégsem. Na jó ahelyett hogy hablatyolok itt össze vissza inkább érthetően leírom a receptet és össze lehet hasonlítani a másikkal. Nekem ez a verzió sőt a pasijaimnak is jobban ízlett.
2 és fél bögre liszthez hozzá tettem 10 dkg vajat ás össze morzsoltam. 3 kávés kanál sót tettem hozzá és 1 kk cukrot, 1 kk sütőport. 1 dl nagyon hideg vizet adtam apránként hozzá. valamint fél ek szárított petrezselyem zöldet és ugyanennyi szárított snidlinget. Össze gyúrtam...
Jól záródó dobozban hűtőbe tettem. Legalább fél órát kell bent lennie...
Majd neki álltam a tölteléknek. 1 fej hagymát tisztítottam, és felkockáztam 3 gerezd fokhagymát csak úgy nagyvonalúan hozzá daraboltam. Olajon meg futtattam. Ezután rádobtam 25 dkg darált húst és kifehéredésig hevítettem. Közben meg tisztítottam 1 nagyobbacska sárgarépát, és fel kockáztam a húshoz adtam, 3 rózsa apróra vágott karfiollal együtt, és úgy 2 marék mirelit zöld borsóval. Még át forrósítottam így is, a zöldségekkel együtt.
Fűszereztem szárított petrezselyemmel, és snidlinggel, borssal, és egy bio leves kockát morzsoltam rá. Átkevertem, és fél dl vizet öntöttem alá. Addig főztem míg ez el nem főtt alatta, majd még egyszer ugyan így. Vissza sütöttem teljesen.
Amikor elkészült hagytam kicsit hűlni. Ezalatt bemelegítettem a sütőt 180 fokra, és a tésztát ketté vettem, nem fele fele hanem több az ami a formába kerül úgy 2/3 ad.
Kinyújtottam a nagyobbat addig a kicsit vissza tettem a hűtőbe lefedve.
10 percig az alsó tésztát vakon sütöttem...
Ezután a szósz került elő megint, mostanra kicsit meghűlt... 2 egész tojást és egy fehérjét villával jól összekevertem és a raguhoz öntöttem jól átkevertem, 2 ek ketchupot is adtam hozzá, 10 dkg sajtot reszeltem bele...
Az elő sütött tésztába öntöttem,
és a maradék tésztából meg csináltam a tetejét.
A tojás sárgáját kikevertem 2 ek tejjel és jó alaposan megkentem vele a tészta tetejét.
Betoltam a sütőbe és 30 perc múlva már kész is volt. Kicsit hagytam hűlni... majd figyeltem ahogy a gyerekeim tömik magukba.
Apjuk is meg jegyezte ez finomabb mint a másik volt, tehát nekem ez a verzió marad amit készíteni is fogok....
Párolt rizst adtam a fiúknak hozzá, én zöld salátával fogyasztottam...
Leírva bonyolultnak tűnhet pedig igazán nem az, sőt gyors és egyszerű étel ;)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nézz át hozzám, van számodra valami:)
VálaszTörlésEz valami nagyon szép lett, és milyen finom lehet...! :)
VálaszTörlésKöszi Gabi! Nagyon-nagyon finom lett!! Próbáld ki nem fogod megbánni! ;)
TörlésElfogadnám a pitéd vacsorára ;) Nézd, csak ezt készítettem Tőled a Blogkóstolóra :)
VálaszTörléshttp://pannafoz.blogspot.com/2012/04/gyros-avagy-ezt-keszitettem-blogkostolo.html
Nagy piterajongó(d) vagyok!!!!!
VálaszTörlés