2017. május 11., csütörtök

Eper leves ( low carb)

Nyáron gyümölcs levest gyakran csinálok, de abból én nem szoktam enni, mert cukorral és (normál) puding porral készül. Na meg a kiskorú se nagyon díjazza, nem tudom miért. Viszont az epret imádja, egyedül képes egy kg ot is eleszegetni. Ezért gondoltam meg próbálkozom egy kis eper levessel, hátha hajlandó bele dugni a bajszát. És sikerem volt vele. Ezt is, mint mostanában olyan sok mindent kétféle képen készítettem. Most azt írom le, ahogy magamnak, ch csökkentve készült. Így sem teljesen ch mentes ugye, az epernek köszönhetően, de azért a low carb kategóriába belefér ;)

Hozzávalók:
  • 25 dkg eper
  • 1 ek u1 Norbi ( vagy másmilyen cukormentes ) pudingpor
  • 1 tk édesítő ( én zéró cukrot használtam ez 4x es erősségű)
  • késhegynyi fahéj
  • 1-2 db szegfűszeg
  • 1 dl tejszín
Elkészítés:

Az epret megmosom, és nagyobb darabokba felvágom. Annyi vizet teszek rá, hogy félig lepje, hozzá adom az édesítőt, a fahéjat és a szegfűszeget is. 5 percig forralom. Ezalatt a pudingport a tejszínnel csomó mentesen kikeverem. Az 5 perc lejártával botmixerrel pépesítem a gyümölcsöt, majd hő kiegyenlítéssel hozzá adom a tejszínes keveréket. 1-2 perc alatt beforralom. 
Kihűtöm, és friss eperrel hűtő hidegen tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése