2012. április 23., hétfő

Frankfurter

A minap életem párjától kapta egy sütis könyvet.
Már az üzletben átlapoztam és nagyon megtetszett. Haza hoztam átlapoztam, és rögtön ezen a sütikén akadt meg a szemem. Azonnal tudtam, hogy ez lesz az első amit elkészítek belőle. Már megvan a következő áldozatom is a könyvből ;)
A tegnapi mini ünnep jó alkalom volt rá, hogy prezentáljam.

Ééééés álmomban sem gondoltam volna, hogy még drága bátyám is enni fog belőle, akit a sors ide sodort, felém de sajnos már tova is lökte...:(

  Na szóval, ez az a süti amit nem utoljára készítettem, és variálni is fogom...

 5 db tojást 175g cukorral egy vaníliás cukorral habosra kevertem, hozzá csurgattam 5 ek hideg vizet miközben a keverést a robival nem hagytam abba. 250 g lisztet össze kevertem 1 cs sütő porral, és óvatosan a tojáshoz forgattam apránként. Egy koszorú formát jó vastagon kivajaztam, és a masszát bele öntöttem. 180 fokra elő melegített sütőben 35 perc alatt megsütöttem. Formából kivettem és rácson hűtöttem. 

Aközben mikor a tészta sült a krémet is elkészítettem. A csomagoláson feltüntetett leírás alapján 1 cs vaníliás pudingot megfőztem, de cukor nélkül. Hagytam langyosra hűlni... Majd 250g vajat 75g porcukorral kikevertem és ezt a pudinggal össze kevertem. A kész kihűlt tésztát 2 felé vágtam, mert az enyém kissé laposabb lett, nagy a formám, 3 felé kell vágni. Az alsó lapot megkentem eper lekvárral, erre jött a krém kb fele, majd megmosott leszárított epret szeleteltem rá. Úgy 30 dkg nyit. Rátettem a felső tésztát és a maradék krémmel kívülről is megkentem. Meghagytam egy keveset az eper ragasztáshoz :D. Cukrozott tört mogyoróval beszórtam. A maradék krémet nyomózsákba töltöttem és a süti tetejére, egyforma távolságra halmokat nyomtam. Ide helyeztem az eper szemeket.
Fogyasztásig hűtőben tároltam...

22 megjegyzés:

  1. Hú Tündi ez mennyei lehetett!! A fotók is nagyon ütősek. Azt a könyvet elfogadnám én is, de van már annyi, amiből még sütnöm kéne, aztán azokra sem jut mostanság idő!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Barbi! Nekem most ez a kedvenc könyvem, és szerintem sorban mindegyik receptet el is fogon készíteni. Na nem utolsó sorban az is előnyömre van, hogy fordítom a receptet... Gyakorolom a németet ;)

      Törlés
    2. Na ezzel lenne nekem bajom! Mármint a fordítással, mivel nem tudok németül! :))

      Törlés
    3. Én sem csak próbálkozom ;)

      Törlés
  2. Bravo!... nekem az általad megsütött variáció szebbnek tűnik, mint ami a könyvben le lett fotózva:) Minden hozzávalóját imádom ennek az édességnek, van is ilyen formám, így biztosan el fogom készíteni! A könyv borítóját elnézve lesz még pár elkészítésre váró gyönyörűség, úgyhogy még "találkozunk":)Jövök még hozzád!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Csak buzdítani tudlak, hogy elkészítsd, nekünk nagyon ízlett.
      Valóban fogok még a könyvből "alkotni" És szívesen látlak ;)

      Törlés
  3. Hát ez a süti valami csodás, szépek a fotók is. Gratulálok.
    Ezt a részt majd töröld ki: van néhány hiba a címben és a szövegben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem törlöm, vállalom;) Köszönöm a dicséretet és az észrevételt is. Javítom...

      Törlés
  4. Hú, gyönyörű lett ez a süti! Bizony én is szívesen átlapoznám azt a könyvet *.*

    VálaszTörlés
  5. Szuper torta! Nagyon jó lehet ez a könyv! Várom a soron következő édességet belőle...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszti! Remélem nem kell rá sokat várni ;)

      Törlés
  6. Csak ideértem ehhez a gyönyörű tortához, megcsodáltam és illanok is tovább :) nagyon tudsz!!!

    VálaszTörlés
  7. Hát Tündim, Te aztán belevágtál a lecsóba. Eztet itten csak a nagyon gyakorlott háziasszonyok szokták készíteni. No de azt tudjuk, hogy Te egy konyhatündér vagy, így nem eshetett nehezedre! Csodaszép lett. Ráadásul egy igen jó receptet sikerült kifognod! Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Upsz... Nem tudtam, hogy ez a süti nehéz kategória, nekem nem tűnt annak... :D De ha előre tudom,lehet másképp állok hozzá :D :D :D
      Szerintem nem csak a recept jó amit kifogtam, hanem az egész könyv csudajó ;)

      Törlés
  8. még valami, az eredeti receptben nem eper van benne, hanem koktélcseresznye, no avval aztán igazán fenséges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez az epres változat mégis csak jobban tetszik ;) De már a fejemben ás kompozícióban is megvalósult...

      Törlés
  9. Hű, de jól néz ki ez a süti!

    VálaszTörlés