2011. szeptember 2., péntek

Házi kubu gyümölcsital



Erre a nagyszerű italra a Rita konyhájában találtam. Vagyis dehogy találtam, hanem facebookon osztott meg velünk egy kísérő sztorival együtt, és az én figyelmemet sikerült maximálisan felkeltenie.
Receptet én most nem írok, hiszen Ritához kattintva profi leírást kaphattok az elkészítés módjáról.

Sokat készíteni nem érdemes belőle, mivel hozzáadott cukrot, és tartósítószert nem tartalmaz, ezért hűtőben is csak 48 óráig tartható el.
Fogyasztani belőle meg napi 2-3 dl-nél többet nem érdemes, mert könnyen sietős dolga lehet az embernek tőle :D, hiszen tömény rost.
Kiskorúnak izlett de 1 dl-nél többet neki sem mertem adni, így méltatlankodott, hogy bizony ő szojas marat és abból a pijosból kér még. :D Életem párja csak annyit mondott: hmm nem rossz (ez nála már a finom kategória határán van).

Az lehet a furcsa annak aki nincs hozzá szokva, hogy ez aztán valóban egy rostos ital, sűrű és selymes (legalábbis az enyém ilyen lett).
Száz szónak is egy a vége... Répa pucolásra fel, turmixot elő készíteni és nem egészen 10 perc ráfordítással tuti egészséges ital lehet a mai frissítő ;)

3 megjegyzés:

  1. Hű ez aztán nagyon finom lehet!! Beledobnék két jégkockát és egyben lehúznám! Elkérem a receptjét, nálunk szeretik az ilyen rostos leveket!

    VálaszTörlés
  2. Kriszti! Kattints a kiemelt Rita konyhája feliratra és máris a tied a recept. ;)

    VálaszTörlés