2012. január 27., péntek

Túró gombóc


Jó ideje már, hogy ennék ilyen gombócot, de nem mertem csinálni, mivel azt gondoltam, hogy az itteni túró erre nem alkalmas.
Ezért bújtam a netet a hamis válltozatáér. Aztán elhatároztam, hogy a hamis technikájával de ebből a túróból fogom kivitelezni.
Viszont amikor kibontottam a dobozt megdöbbenve vettem észre, hogy elég szilárd a túró, csak nem olyan darabos mint a magyar, hanem szép krémes.
Így az eredeti verzió elkészítése lépett életbe.

Fél kg túróhoz hozzá öntöttem 2dl búzadarát, 2cs vaníliás cukrot és 4 tojást ütöttem hozzá. Jól összekevertem, és pár órára a hűtőbe vissza tettem. Jó ha legalább fél napot áll így.

Forraltam egy fazékban vizet, és vizes kézzel golyókat formáltam. Amikor lebegni kezdtek onnan még kb 5 percig főztem őket. De kivettem egyet, ketté vágtam és le ellenőriztem, meg főtt e.
Eközben egy serpenyőben kenyérmorzsát pirítottam , és a lecsepegtetett gombócokat ebbe forgattam bele. Mi porcukorral fogyasztjuk.

Nem volt rossz , de nem voltam vele maximálisan megelégedve, talán mert hozzá szoktam a másikhoz amiben akár a túró göbök is látszanak, ez viszont teljesen homogén volt.

Minden esetre ki fogom még próbálni a hamis verzióban is ezzel a túróval. De nem most majd később,mert rajtam kívül szinte senki nem ette. Kiskorú meg kóstolta de nem jött be neki. Ne hús volt na. Inkább kért húsit, krumplit :D Pasi a szentem :D

4 megjegyzés:

  1. Nyami, nagyon fincsi lehetett, mert legalább túró volt:)Különben a teljesen hamis változatnak is túró íze van, ha nem én készítettem volna, akkor lehet, hogy nem jöttem volna rá, hogy hamis:) A pasik már csak ilyenek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ízlett, a srácok meg nem tudják mit hagytak ki ;)Ez a túró amire rátaláltam egész jó, de persze nem olyan mit a hazai.

      Törlés
  2. A hazai friss túrónak nincs párja. Még a ricotta sem olyan, pedig az hasonlít rá a legjobban. Kisfiad hogy van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van Kriszti ;) Köszönöm kérdésed jól van.Most hétfőn lesz még egy szemészet és akkor egy kis ideig nem macerálják. Várunk a konzílium eredményére, hogy műtik e és ha igen mikor.

      Törlés