2012. február 27., hétfő

Tiramisu tojás nélkül




A hét végén szálló vendégeim voltak. A menü főfogásaiban semmi extra nem volt.
Szombaton ebéd elött érkeztek a vendégeim, akkor töltött káposztát főztem, vasárnap ebédre húsleves, rántott pulykamell, rántott csirkemáj, rizibizi és francia saláta volt. Desszertnek kénytelen voltam sütés nélkülit választani, még mindig nincs sütőm okán. Ezért esett a választásom a tiramisura.
Nem titok, hogy én félek a nyers tojás használatától és a gyerekeim miatt sem szívesen használom ezért egy már jól bevált tojás nélküli verziót választottam.

4 dl tejszínt 4 ek porcukorral nem túl keményre (de már volt tartása) felvertem. Itt nincs külön habtejszín vagy főző tejszín csak tejszín van...
Ezután 2doboz 250 es mascarpónét lazán hozzá kevertem fél ampulla( rumaroma társaságában.
Ezalatt 2 dl tejet melegítettem 2 ek instant koffein mentes kávét és 3 kk cukrot elkevertem benne.

Ezt is a gyerekeim miatt, mármint a koffeinmentes kávét... Bele tettem a másik felét a rumaromának.
Babapiskótát a kávéba mártogattam, de éppen csak bele ért már vettem is ki belőle, nem jó ha nagyon elázik. Kiraktam vele egy edény alját, erre kanalaztam a krémet, megszórtam Holland kakaóval, majd ismét a mártott babapiskóta következett. Végül a krém következett és ismét a kakaó.



A babapiskótából 36 darabot használtam fel, a két réteget egymásra merőlegesen raktam ki.
Másnapig hűtőben tartottam.
Feltűnően ízlett mind a vendégeknek, mind a családomnak. Jó választás volt :D

5 megjegyzés:

  1. Szállóvendégeid?? Ez tetszik. :)
    Nagyon jól néz ki a tiramisud! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szállóvendégek, mert itt is szálltak meg :D, csak másnap mentek el.

      Törlés
  2. Nagyon guszta lett a tiramisud, és olyan szépen díszítetted a tetejét. Én is sokszor készítem tojás nélkül. Látom sajnos még mindig nem jó a sütőd, de így is tudtál finomsággal kedveskedni a vendégeidnek.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gizikém(Évikém) ! Nagyon szépen köszönöm! A tőled jövő elismerés mindig nálam duplán számít :)
      Sütőm még mindig nincs és úgy néz ki egy darabig nem is lesz...De nem esem kétségbe ;) Nagyon sok sütés nélküli csoda vár rám Nálad (is) kipróbálásra... Már kinéztem magamnak...;)

      Törlés
  3. Tündüs, igazi finomsággal kedveskedtél!!!! Én tojással még nem is készítettem tiramisut, ezek szerint csak hamissal kacérkodom :D Amikor utoljára beszéltünk, én is ezt "sütöttem", ha már a Tiedet nem kóstolhattam :) az a vicces, hogy majdnem ugyanígy!

    VálaszTörlés