2012. március 28., szerda

Gyömbéres almaleves


Napok óta szemezek a gyümis kosárban lévő almákkal.... Aztán egyszer csak bele mászott a fejembe a gondolat, hogy nekem gyümölcs levest kell csinálnom, és szépen lassan a két dolog összeforrt. Szóval beékelődött ide hátra a kisagy legalsó sarkába, hogy almaleves, és a nap folyamán időről időre elő furakodott.
Aztán egyszer csak nem volt mit tennem, felállta és sebtiben megpucoltam 5 szem almát... Felkockáztam és feltettem annyi vízbe főni ami ellepi. Fűszerként szórtam bele 1 kávéskanál gyömbért, 1,5 kk fahéjat és 6 szem szegfűszeget. Cukrot is, mert az alma savanykásabb volt. 10 perc főzés után egy fél csomag vaníliás pudingot elkevertem 3 dl tejjel csomómentesen és hozzá öntöttem. Azért használtam pudingport mert nem volt itthon keményítőm...

Nem tudom ki hogy van vele, hiszen annyi féle éppen készítik, de én a gyümi leveseket tejföllel keverem ki és tejet is öntök hozzá. Szóval hőkiegyenlítés után 1 kis doboz tejfölt öntöttem még hozzá és beforraltam. Van aki tejszínt ad hozzá, de a minap egy chates beszélgetős társaságban ahová nagyon szeretek írni mert jó kis társaság van ott, egy kedves asszony említette, hogy tárkonyt tesz bele... Hm meg lepődtem rajta, de izgalmas lehet az íze.
Mondjuk én nem szeretem a tárkonyt, vagyis most megint kéne kóstolni, mert legutóbb gyerek koromban kóstoltam, akkor nem ízlett. Változik az izlés lehet mára a kedvenc fűszernövényemmé avanzsálna.
Na és akkor ebben a társaságban említette valaki a citromot. Ekkor én a fejemhez kaptam ugyanis a leves már hűlt én pedig kifelejtettem belőle, ezért gyorsan fél citrom levét bele nyomtam és átkevertem, valamint 2 csipetecske sót is szórtam bele. Az eredmény kielégítő volt.
Ma ahogy fényképeztem meg kóstoltam.
Lehet az éhség rémség az oka, aki egész nap a vállamon ücsörög, vagy tényleg finom de itt kanalazgatom, és ízlik.

Gyerekként a gyümölcs levessel is kilehetett volna a világból kergetni, mára megeszem.
Eddig nem csináltam így csak almából, de vegyes gyümölcsből nyáron sokszor.

Ezt is jó hidegen behűtve fogyasztjuk :D Nagyon jól esik...

9 megjegyzés:

  1. Üde és finom!!!
    Légy szíves gyere, nézz át a blogomba, szeretnélek egy Húsvétra készülő ételeket és édességeket ajánló játékba invitálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Drágám a dicsérő szavakat és az invitálást is!

      Törlés
  2. Hát a gyümölcslevest csak hidegen szeretem,főleg nyáron:) Nagyon finom lehet gyömbéresen is, különleges ízt ad a levesnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban pikáns íze lett, de nagyon finom, nekem nagyon ízlik...

      Törlés
  3. Ez megint egy Tündi-Különlegesség! Tegnap és ma is náluk is gyümölcsleves volt/van, de az instant megoldás: befőttből. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fogod Gionetta elhinni, de én még sohasem csináltam befőttből gyümölcs leves. Na nem mintha kevésbé lenne finom, és tápláló, de még nem készítettem úgy csak friss gyümölcsből. Talán mert ilyenkor már a nagyja friss is elérhető, télen pedig az ember lánya nem kívánja a hideg levest.

      Törlés
  4. A gyömbér és az alma együtt csodálatos párt alkotnak:) Imádom őket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy látlak nálam Téged is... Alma fahéjjal, gyömbérrel, hmmmmm

      Törlés
  5. Szia, a blogkóstoló kapcsán találtam ide Hozzád, és nagyon örülök neki, mert rengeteg finomságot találtam Nálad. A fogyókúrádhoz kitartást kívánok, és olvastam, hogy elmentél zumbára. Jársz még? Hogy tetszik? Én imádom...:) Szóval a lényeg, hogy tutira több dolgot is el fogok készíteni Tőled de az első számú ez a mennyei leves lesz. Imádom a gyümölcsleveseket, de én mindig csak meggylevest készítek. Itt az ideje egy kis változatosságnak...:)

    VálaszTörlés