2012. április 5., csütörtök

Epres gyümölcs torta


Az ember lánya szereti mindig azt mutatni magáról, hogy ő tökéletes és csalhatatlan, ami koránt sincs így egyikönkel sem. Így én sem vagyok tökéletes és sajnos hibázom is.
Kezdem az elején, hogy érthető legyek.

A hűtőben eper ami arra vár, hogy beteljesedjen a sorsa, a sütőm pedig kipróbálásra vár, hogy szerepel mint piskóta sütő. Gondoltam két legyet ütök egy csapásra és egy gyümölcs tortán próbálom ki mielőtt majd kiskorú tortájának neki veselkedem.

Jelentem tud piskótát sütni. Ezidáig még minden rendben... A piskóta kisült 5 tojásból készítettem.
1 cs vaníliás pudingot előírás szerint megfőztem, kicsit hűtöttem majd a már meghűlt piskóta formába öntöttem, szépen el egyengettem.
A megmosott, felszeletelt eperrel szépen ki raktam.

Elkészítettem a torta zselét, fixet használtam hozzá, eddig még soha semmi problémám nem volt vele. Na itt jött a mennykő és becsapott. Mert a zacskón nagyon szép áttetsző piros tortazselé volt de mire a tortára került már ilyen gumi szerű izé.


De rátettem, ezzel is tanuljak a saját hibámból.
Meg kell jegyezzem, sokáig válogattam a zacsik között és kiskorú nem könnyítette meg a helyzetem, folyton elkóborolt vagyis elszáguldott, és úgy kelett összeszednem. Aztán mérgemben bevágtam ezt a kosárba.
Mi ebből a tanulság? A méreg rossz tanácsadó ;)
Az íze jó, pont mint egy olyan gyümölcs tortáénak, mint ami nem néz ki ilyen bizarrul :D

6 megjegyzés:

  1. Szerintem semmi baj nincs vele, na bumm, nem áttetsző...És akkor sem lesz baj, mert finom és elfogy. Gondolj arra, hogy más meg nem tud ilyen szép bíborszínű zselét kreálni a tortára...! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondasz valamit Kriszti Drága :D Már meg is nyugodtam, no meg apjuk elé is amikor tettem egy szót sem szólt a színét illetően, hanem eltüntette a tányérról amit levágtam neki...

      Törlés
  2. Tavasszal eper szezonban gyakran készítünk ilyen tortát :) Abszolút kedvenc ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is szeretjük, sokszor készült is már, de ilyen különlegesre, bizarra még sosenem sikerült :D

      Törlés
  3. Szia. En is pont igy jartam. Nekem is az jott le a zacsko alapjan, hogy ez szep, atlatszo. Hat nem az. Izre tenyleg nincs vele baj, csak hat a kulcsin, ugye. :) En is tanultam az esetbol - csak tudnam a masodik zacskot mire hasznaljam el, ugyanis rogton kettot vettem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszont orulok, hogy nem en rontottam el valamit, hanem ez tenyleg ilyen, mert eddig meg voltam rola gyozodve, hogy szereny nemet tudasom aldozata lett a torta. :)

      Törlés