2012. október 16., kedd

20-21. hét és fogas kérdés...


Hatalmas lendülettel kezdtem bele a bloggolásba, aminek hamar vége szakadt. Történt ez azért mert nem tudtam ezzel foglalkozni. Na jó nem ködösítek elmondom mi történt velem, de kérek mindenkit, ne gondolja, hogy bárki sajnálatára utazok vagy ilyesmi. Csak elmesélem azoknak akiket érdekel, hogy mi van velem, miért nem írtam, és miért nem látogattam kedvenc blogjaimat.

Hét elején elkezdett fájni az egyik fogam, gondoltam naés.. Volt már ilyen főleg ezzel a foggal, mert ez egy gyökérkezelt fog, amibe tudom, hogy bele szakadt egy ideg végződés. Szedtem rá ibuprofent, és reméltem, hogy elmúlik. De nem múlt, mígnem már annyira fájt, elmentem a fogorvosomhoz. Jah meg kell jegyeznem elötte voltam nála 4 héttel a fél éves kontrolon, és jeleztem érzékeny a fog, a válasza az volt el is hiszem. De valamiért nagyon rá van kattanva a bölcsességfogam kiemelésére, mérges volt rám amiért még mindíg nem vetettem ki őket a szájsebészeten. Ezzel annyiba is maradt a dolog. Szóval vissza a dokinénihez, de most egy fiatal dokinő vizsgált meg valószínű megika. Nagyon alapos volt, le a kalappal elötte. Aztán konzultált Csillával, és írták a beutalót, meg némi desszertet nekem antibiotikum és erős ibuprofen képében.  Másnapra szólt a beutaló, aza 12.-e péntek. El is mentem abban a tudatban, hogy gyökérkezelésem lesz.
A szó legszorosabb értelmében az is volt... De miután a megfelelő mennyiségű érzéstelenítőt, ami szerintem egy lovat is kiütött volna, elkezdődött a beavatkozás. Foggyökércsúcs rezekció.... Tulajdonképpen ott akkor helyben egy szájsebészeti kisműtéten estem át. Elég hozzá, hogy megfúrták az állcsontom és csonkolták a gyulladt foggyökér részt a beleszakadt idegvéggel együtt. A pontos menetét én is Googliban néztem meg... hát.. na... Mindegy túl voltam rajta. Ühüm..ja... persze.. tök jó is lenne, de nem. Mert van bent vagy 10 varratom amit még kikell szedni, valamint mivel műtöttek, és az álcsontomat kilukasztották, no meg csonkolás is történt az eset kapcsán , így fene nagy fájdalmaim lettek. Talán nagyobbak mint a fogfájás volt maga. Az evést nehezítette, hogy az egész bal felem feldagadt, jegeltem, borogattam, ez mára már úgy ahogy vissza húzódott. Középfokú szájzárat kaptam, ami azt jelenti kb 1 cm az amennyire ki tudtam nyitni a számat, ezen próbáltam némi táplálékot betuszkolni. Ezt mostanra nagyjából már kitornáztattam...A nyelés is fájdalmat okoz.  Szóval a diétámnak jót tett ez az egész mizéria, bár saláta evésről szó sem lehet, mert még a krumplipüre elnyammogása is komoly erőfeszítés számomra , nem pedig a friss ropogós zöldségek elrágcsálása. Szóval az utóbbi időben éheztem is eleget, ennyit az egész diétám alatt nem voltam éhes hála Barbi diétájának, de most örültem, ha naponta 3x sikerült valamicskét ennem, nem pedig 5x. Így a lehető legkevesebbet foglalkoztam élelmiszerekkel...
A fájdalom csillapítókat még mindig kell szednem de már elég napi kettő, nem pedig 4.

Ugye súlycsökkenés is bekövetkezett ami -1,5 kg, így jelenlegi súlyom: 88 kg
Morgolódtam, hogy nem akar megmozdulni a fogyás lefele, na most volt miért meginduljon. Viszont a mozgástól egy időre el vagyok tiltva :( Legalább addig amíg a varratokat ki nem szedik, és utána röntgen, és majd azzal a tudással fogja a doki megmondani mikor mehetek megint intenzíven sportolni....

9 megjegyzés:

  1. Őszinte részvétem :) Nekem kettő volt ilyen, szóval tudom mit érzel. Kitartást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor tudod min megyek keresztül...hát, senkinek nem kívánom...

      Törlés
  2. Én most mosolygok, de pokol volt mindkettő. Képzeld el, úgy feldagadtak az ajkaim, hogy hasonlítottam a mostani szilokonimplantátumos, botoxos hölgyekhez, kék volt a szemem alatt, műtét után csak írásban kommunikáltam estig, szóval ...
    Gondolj arra, hogy a nehezén túl vagy. Már épp akartam írni, hogy mi van veled, de nem akartam tolakodni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére én nem kékültem be, és mivel nagyörlőről van szó így az ajkaim sem duzzadtak, viszont az állam alaposan feldagadt. Még most is úgy nézek ki mintha folyton lenne valami a számban... Nyugodt akkor leszek, h a varratszedésen is túl leszek...

      Törlés
  3. Hát mit ne mondjak, nem cserélnék Veled! Jobbulást minden esetre! Nekem a bölcsességfogakkal gyűlt meg a bajom. Azoknak a tetejét kellett kiműteni, hogy ki tudjanak bújni. De nem is volt szó húzásról. Még jó. Kitartás hamarosan túl leszel rajta! A fogyásod nagyon szépen beindult újra! Gratulálok! (Irigy, irigy;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm nagyon kedves vagy! Én sem szívesen vagyok most a saját bőrömben. Az embernek a fogaival ne legyen baja... Mondtam is, hogy császár után nem szenvedtem annyit mint most a fogammal... Ez van, de remélhetőleg, mostmár csak egyre jobb lesz.

      Törlés
  4. Olvasni is borzasztó volt, mert pont most estem át én is egy bölcsesség fog gyulladáson, illetve a körülötte lévő ínygyulladáson. Két hétig volt szájzáram, konkrétan egy banánt nem tudtam a számba tuszkolni csak vékony szeletekre vágva, lapjában...Rémes volt, Neked pedig jobbulást. Tökéletesen átérzem az írásod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kriszti, remélem nálad már minden rendben.

      Törlés
  5. Rémes amin átmentél! Nekem is volt foggyökér rezekcióm, de meg sem éreztem hozzád képest! Remélem egyre jobban leszel! Aranyos vagy, hogy azt írod, nem éheztél a nálam olvasott diéta űzése alatt! Most, a kevés ételbevitel miatt még jobban összeszűkül a gyomrod és előfordulhat, hogy még könnyebb lesz a diéta folytatása.
    Azért így fogyni - szájzárral és sok fájdalommal - nem a legjobb dolog..
    Vigyázz magadra s gyógyulj meg!

    VálaszTörlés