2016. március 18., péntek

Töltött karalábé

Mostanában elég sok zöldséget, főként karalábét eszek. Ez abból az egyszerű okból adódik, hogy pont ugy lehet felhasználni mint a krumplit. A krumplit pedig nagyon szeretem, de most a diétámba nem fér bele. Így alternatívaként karalábéra váltottam.
Ma töltött krumpli készült a családnak, nekem pedig a karalábé. Hát na nem olyan mint a krumpli de valamit valamiér ;)

Hozzávalók: ( a mennyiség fél kg húsra van, mert a családnak krumplit is ugyanezzel töltöttem)
-személyenként egy közepes zsenge karalábé
-darált hús
-só
-bors
-2-3 tk őrölt piros paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
-sajt a tetejére
-1 db tojás
-2-3 tk chia mag

Elkészítés:

Megtisztítom a karalábét az esetleges fás részeket kivágom. Enyhén sós vízbe fel teszem főni. Nem főzöm teljesen puhára de a hustűt már bele tudjam szúrni. Le öntöm a vizet róla, hagyom hülni. Amíg a karalábé hül, el készítem a tölteléket.

A darált husihoz ütöm a tojást, sót és borsot izlés szerint. Paprikát, a hagymát bele reszelem és a fokhagymát is bele zúzom. Mivel nálam diéta van ezerrel így kötő anyagnak chia magot használtam, és nem prézlit. Alaposan össze keverem...

A kihült karalábét éles késsel kiválytam. Ha va karalábé vályó azzal még jobb. Besóztam, olvasztott vajjal kissé meglocsoltam, majd a tölteléket bele tettem a karalábé mélyedésébe. Sajttal megszórtam, kivajazott hőálló tálba tettem. Fél dl tejszínt öntöttem mellé, és alufóliával lefedve 30 percig 200 fokos sütőbe toltam. Az idő leteltével a fóliát levettem és a sajt pirulásáig még 10 percre vissza tettem.
Zöld salátát ettem mellé. Finom volt nagyon és az össz mennyiség 266 kcal volt. Amit egy egy órás jó kis sétával le is meneteltem :D

2 megjegyzés:

  1. Jó újra a recepteidet olvasni!
    A karalábét én is imádom, és be is vetettem már pl. rakott krumpliban, és igazán idézi a krumplit. Ezt is ki fogom próbálni. Hol veszed a chia magot?
    A lejáró séták magányosak, vagy esetleg keresel társat hozzájuk?
    Csak azért kérdezem, bár nem tudom emlékszel-e még rám, de itt lakom Landshut közelében, és én pl. magányosan járom egészségügyi köreimet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaaaa :D Igen igen igyekszem ismét aktivizálni magam... :D A chia magot első körben a DM-ben vettem, 300g ot asszem 4€ ért. Nekem nagyobb mennyiségre van szükségem, ezért körül néztem a neten, és most rendelek az amazonról 2kg 15€-ért.
      A sétát a srácokkal tettük, én álltalában velük szoktam jó nagy sétákat tenni amikor már jó az idő. Most 3km sikerült de nyáron szokott az 7-8 is lenni.:)
      Ha gondolod és van kedved hozzá valamikor csatlakozhatsz ;)

      Törlés