2016. december 12., hétfő

Baconba göngyölt csirkemell


Ez az étel amilyen egyszerű olyan finom. Nálunk vasárnapi ebéd gyanánt került az asztalra, de már meg is állapodtunk, hogy karácsonykor is terítékre kerül. A srácaim krumplipürével, és savanyú ubival ették, én párolt sárgarépával, de számos kötrettel lehet tálalni.

Hozzávalók:

- 2 db csirkemell filé
- kb 2 ek olíva olaj a páchoz
- 1 ek mustár
- 1 ek méz
- 1 ek ketchup ( nálam cukor mentes volt)
- só
- bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 200 g szeletelt bacon


Elkészítés:

A csikre mellet úgy két újnyi szeletekre feldaraboljuk. A pácnak valokat a fokhagyma kivételével összekeverjük, és a husit bele tesszük. Majd egy éjszakán keresztül benne hagyjuk, de legalább 1-2 óra hosszat. Majd a szeleteket egyenként betekerjük a szalonnába, de a fokhagymát is vékonyan leszeletelve bele rejtjük. Kiolajozott tepsire sorakoztatjuk a csomagokat, és 200 fokra melegített sütőbe alufóliával letakarva 20 percig sütjük. Majd a fóliát levesszük, és további 10 percre vissza toljuk, hogy a bacon szépen megpiruljon. A 10 perc félidejénél egyszer megforgatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése