Egy fej vöröshagymát, és egy fej fokhagymát meg tisztítunk,a hagymát felkockázzunk és olajon megfuttatjuk. A fokhagymát össze nyomjuk, és rá dobjuk azt is az olajra,majd 3 kanál lisztet szórunk rá. Lepirítjuk, és fel öntjük 1.5 L vízzel. Sóval v. étel ízesítővel ízesítjük, alaplevet is használhatunk hozzá, azzal még finomabb. Felforraljuk 10 percig így főzzük,majd bot mixerrel át mixeljük. VIGYÁZAT A FORRÓ LEVES KICSAPHAT!!! Ezután hozzá öntünk fél liter főző tejszínt, és újból felforraljuk. Én leves gyönggyel tálalom mi azzal szeretjük(Aldiban szoktam olcsón venni), de pirított zsemlekocka, reszelt parmezán, de még bacon chyps is nagyon finom hozzá.
2011. február 22., kedd
Fokhagymakrém leves
Úgy esett,hogy Dávid mára elég ramatyul lett. Nagyon sokat prüszköl és folyik az orra szegénykémnek és a jobb szeme is csúnyán piros. Vitamin kúrára fogtam, és bevetettem egy természetes antibiotikumot ebéd gyanánt. Szereti is nincs vele gond, sőt az egyik kedvenc levese... Nem utolsó sorban nagyon gyorsan kész.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése