2011. október 16., vasárnap

Bruszkettás sertés szelet



Komaasszonyom megismertetett velünk egy olasz ételt úgy ahogyan azt az olaszok eszik. Ugyanis olaszoknál dolgoznak egy étteremben.

Paradicsom, fokhagyma bazsalikom só és olvaolaj. Ezt pakolják pirítósra és nagyon finom.

Én pedig most gondoltam egyet és főételt varázsoltam belőle. Az alap ötletet Bódi margó az egészséges is lehet finom könyvében a mozzarellás szelet adta. Ezt a könyvet Karolintól, sógornőmtől, és bátyámtól kaptam amit most is nagyon köszönök nekik :) Életem párja nagyon szereti a bruszkettát így ez a főtel is telitalálat lett nála.
Nem mertem sokat csinálni belőle, nem bíztam eléggé magamban.

Vendégünk is volt, meg a kereszt lányaink is itt töltötték a hétvégét így azért a tuti befutó vasárnapi rántotthusi is az asztalra került. Legközelebb készülhet nagyobb adag, a mostani próbaverzió után.

Most így készítettem: 6 kisebb szelet husit kiklopfoltam, besóztam, borsoztam. Grillserpenyőben hirtelen mind két oldalát elősütöttem.

Jénaiba szedtem, majd 1 kanál olíba olajba 3 gerezd zúzott fokhagymát kevetrem el és ezzel bekentem a hús szeleteket alaposan. Felkarikázott paradicsommal betakartam a szeleteket és megszórtam bazsalikommal.

Sajtot szórtam a tetejére és a sajt pirulásáig sütőbe toltam.

Olyan kapós lett, hogy tányérra téve már le sem tudtam fotózni :D

2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon jó ötket, gratulálok:) azt hiszem a közeljövőben ki is próbálom, mert akárhogy is szeretem, azért télen lehet, hogy jobb lesz a meleg téli paradicsomos bruscetta verzió, amit te ajánlasz!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy elnyerte a tetszésed ;)

    VálaszTörlés