2011. november 27., vasárnap

Sajtos rántott fasírt


Nagyon sok féle képen készítettem már fasírtot. Azt gondolná az ember, hogy a fasírt az fasírt és nem lehet vele mit kezdeni nincs rajta mit változtatni. Jaj dehogy nincs.

Sajnos nem tudom már hol találkoztam ezzel a készítési móddal, de nagyon meg tetszett és el is raktároztam a fejemben, hogy majd egyszer el készítem.
Ennek most jött el az ideje. Szerintem mindenkinek meg van a jól bevált fasírt alapja, nekem is.

A mostanit így csináltam:
Fél kg darálthúsra ütöttem 1 tojást, 2 szelet vízbe áztatott kenyeret adtam hozzá, amit jó alaposan kicsavartam. Bőven , fokhagymát tetem hozzá, fél vörös hagymát reszeltem. Só, bors, fűszer paprika ízlés szerint, majoranna, petrezselyem zöld. Na és most reszeltem hozzá 10 dkg sajtot a nagy lyukú reszelőn.
Eddig semmi különleges nem történt. Csak az , hogy a pogácsázás után nem simán morzsába forgattam, hanem be paníroztam. Vagyis lisztbe, felvert tojásba, és morzsába forgattam.
Bő forró olajban kisütöttem.

Mindenkinek nagyon ízlett ez a fajta fasírt. Sárgarépás krumplipürével tálaltam, és friss paradicsomot, uborkán szeleteltem össze, kevertem hagymát hozzá, sóztam és ezt kínálta mellé.


2 megjegyzés:

  1. Tündi ez nagyon jól néz ki, viszem az ötletet épp most majszolom a saját fasírtomat, de legközelebb sajtot is reszelek és rendesen bepanírozom! Szuper vagy! Az adventi koszorúd nagyon szép! :)

    VálaszTörlés
  2. Barbi ez nagyon jól esett, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés