2011. december 14., szerda

Sajtos sült pipicombi, hagymás krumpliágyon


Ez az étel, egy hirtelen elhatározásból született.

Tegnap nagyfiammal kórházba voltunk hivatalosak, nagy erőkkel folynak nála a kivizsgálások. Decemberre minden hétre jut legalább egy nap amikor be kell mennünk, jövő héten kettő lesz.
Aki nem tudná: első szülött gyermekem súlyosan mozgáskorlátozott egy vele született genetikai eredetű izomsorvadás miatt. Kerekes székben ül. Eléggé elferdült a gerince és lehet műteni fogják, de ahhoz számos vizsgálat szükséges. Most ezeken megyünk keresztül... Na meg az itteni orvosok szeretnék a saját diagnózisukat felállítani. Nagyon rendes vele, velünk mindenki...

Az étel is ennek a látogatásnak apropóján készült, ugyanis nem volt épp sok időm főzni. De volt a fagyasztóban csirkecombom. Gondoltam akkor össze dobok egy olyat amit csak be kell tolnom a sütőbe és közben nyugodtan foglalkozhatok egészen mással. Például a leletek átnézésével, meg van e minden, beutaló, zárók, stb...

Szóval úgy másfél kg krumplit septiben megpucoltam és karikára vágtam, a tepsi aljába szórtam, erre laskára vágtam 1 nagy fej hagymát kézzel összeforgattam a krumplival, és rászeleteltem vagy fél fej fokhagymát. Sóztam, és 3 babérlevelet rátettem, a tisztított combokat besóztam, kaptak egy leheletnyi borsot és a krumplira fektettem. 1 leves kockát feloldottam 1-1,5 dl forró vízben és a krumpli alá öntöttem. A combokat meglocsoltam egy kis olíva olajjal, alufóliával lefedtem és a sütőbe toltam.
Kb 40 perc elteltével amikor a hús megpuhult és ezzel együtt a krumpli is a combikra 1-1 szelet sajtot fektettem. Fólia nélkül visszatoltam a sütőbe és még 15 percig sütöttem. Direkt nem pirítottam meg a sajtot rajta nagyon... Ne kérdezd, hogy miért, fogalmam sincs, talán nem akartam, hogy kiszáradjon a kaja, inkább szaftosabban szerettem volna.
Nagyon finom egytál telünk lett, és még indulás előtt meg tudtunk ebédelni.

A krumplit magában is el lehet így készíteni köretként, nagyon finom ízletes. A babér külön jót tesz neki!!

8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, bár nálunk a csirkemell a sztár:) A fiadnak nagyon drukkolok, remélem, hogy tudnak neki segíteni az orvosok. Németországban jó kezekben van, abban biztos vagyok:) Szorítok nagyon:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Trollanyu!
    Többek között Zolcsi miatt jöttünk ide, hogy "jó kezekben legyen" :)
    Nekünk jöhet a melle is a combja és a szárnyi is, habár chicken wings et csak a gyerekek és én szeretjük, apa nem. Többnyire amúgy nálam is cici készül...

    VálaszTörlés
  3. NAgyon finom kaja, én még sárgarépadarabokat dobálok hozzá, ellenben a sajt milyen jó kiegészítő, teljesen feldobja! Jól jönnek nektek az efféle tepsis kaják, amikre nem kell túlzottan odafigyelni és már tálalható is :)
    Hát, nem könnyű az életutatok! Sok türelem és szeretet, lelki erő szükségeltetik hozzá, nagyon drukkolok Nektek! :) Őssejtbeültetés nem jött szóba?

    VálaszTörlés
  4. Te még a hirtelenből is ilyen finomat készítesz?
    Lennék a vendéged mikor igazán ráérsz!!
    Gondolok rátok, és szorítok, hogy minden rendben menjen, mikor műtétre kerül a sor. Rengeteg kitartást és türelmet kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Vicuska!
    Őssejt beültetéstől én nagyon félek, mert akiről eddig tudok és ismertem, annak nem fogadta el a sejtet a szervezete és degeneratív sejtként kezelte, azaz rákos sejteket hozott a szervezete létre. Szóval nem szeretném kockáztatni a meglévő egészségét, inkább éljen így ameddig lehet mint még egy rákos betegséggel is küzdve. Elég küzdelem neki így is az élet, nem nehezítenék rajta, csak azért, hogy a környezetemnek megfeleljek, mert mindenki azt várja tőle, hogy őssejtet ültettessek be neki.
    Ne érts félre, tudom, hogy teljesen jó szándékból írtad, de ez a dolog még annyira gyerek cipőben jár és még nem szedték meg eléggé magukat az illetékesek, így én nem bízom az eljárásban. Amint bizton állítják, hogy tökéletesen biztonságos, biztosan beállok a sorba, de addig azon vagyunk, hogy jobbá, élhetőbbé tegyük az életét.

    VálaszTörlés
  6. Barbi! Nagyon szívesen vendégül is látnálak!!
    Köszönöm az együttérzésedet ;)

    VálaszTörlés
  7. Drága Tündi, az az igazság, hogy évtizedek óta használják ezt a módszert, csak mostanában lett populárisabb, hogy úgy mondjam. Ez is egy esély. Csodát várni nem lehet. Én sok javulásról hallottam, de nem olcsó módszer és mindenki alap joga, hogy eldöntse, szeretné vagy sem. Én is szeretek biztosra menni, de igazából nem tudjuk, melyik módszer AZ az orvostudományban. Én a gyógyszereket sem szeretem, a szervezetünk kéne, hogy úgy működjön az immunrendszerünkkel együtt, hogy tudjon, képes legyen regenerálódni, mégis rákényszerültem magam is, hogy életem végéig szednem kell egy bizonyos gyógyszert :(
    Az a szomorú, hogy vannak betegségek, amelyek még mindig gyógyíthatatlanok és kevés a családok megsegítése, egyedül pedig nehéz felvenni a kesztyűt és harcolni a végsőkig, mert a reményt feladni- nem szabad!
    Jó lenne segíteni! Minden tiszteletem a Tiétek, hogy jobbá, szebbé élhetőbbé próbáljátok varázsolni Zolcsi életét :) Pussz

    VálaszTörlés
  8. Drága Vicuska! Te már is segítettél nekem. Szavaid erőt adnak és újra lendületet, hogy folytassam a küzdelmet.

    Köszönöm, hogy olvasol, és nem tudtam nem észrevenni, hogy akkurátusan visszaolvasod a blogot. Megtisztelsz, és örülök minden hozzászólásodnak.

    VálaszTörlés