2011. december 26., hétfő

Tiramisu golyó



Gizinél láttam meg ezt a nagyon könnyen elkészíthető igen finom kis desszertet. Még a csomagban küldött anyósom háztartási kekszet egy jelentős mennyiséget, gondoltam hasznosítom azt is. Begolyóztam én is karácsonyra ezekkel a kis édesekkel. Kapósak voltak ám!!

25dkg kekszet ledaráltam tálba tettem, Megöntöztem fél dl koffein mentes kávéval amit porból kevertem. Azért csináltam mentes kávéból, hogy a gyerekek is nyugodtan tudjanak belőle enni.
Fél ampulla rum aromát is hozzá tettem valamint 3 evőkanál porcukrot. Jól összekevertem, azután hozzá adtam 25 dkg maskarponet, és jól átkevertem. Kicsit ragadós de kezelhető masszát kaptam.


Vizes kézzel kis gombócokat készítettem amiket kakaóporba hempergettem. Én most Nesqiket használtam, mert a kisfiam nem szereti a keserű ízt, jah meg csokiforgácsba is volt amelyiket forgattam.




5 megjegyzés:

  1. Szeretem az ilyen egyszerű és nagyon finom golyóbisokat! Én keserű kakaóporba szoktam forgatni, de gondolom Te a gyerekek miatt nem abba forgattad...Finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Igen Kriszti! miattuk készült koffeinmentes kávéval és nesquikkel. Finom volt...:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták lettek:) Egyszer ezt is kipróbálom, mert a tiramisut nagyon szeretjük mindenféle formában:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Trollanyu! Mi is nagyon szeretjük a tiramisut , ezért is gondoltam, h ezt a nagyon gyorsan elkészíthető változatot elkészítem. Nem utoljára készült az biztos...

    VálaszTörlés
  5. Én is szoktam tiramisu golyót gyártani, kicsit más a receptem, jók ezek a harapnivalók és a sütőt sem kell begyújtani :)

    VálaszTörlés