2011. december 6., kedd

Vaníliás maskarpónés torta


Mostanában elég sokat sütök, főzök olyan tempóban, hogy nem győzöm őket meg osztani. Ezért most nem készítésük sorrendjében fogom "tálalni" hanem, ahogy aktualizálni tudom.

Nagy fiam 5. én töltötte a 13. életévét, ez alkalomból azt kérte süssek neki vaníliás tortát. Többször elkészült már de most nem egészen úgyan úgy, de valószínű, hogy eztán csak így készül.
Na igen, azért nem ment minden olyan simán. Ez a krémet ugyanis főzés nélküli Gálával szoktam csinálni tejszínnel tejjel. Na de most bambaságom Gálának ugyan Gálát vettem, de főzőset. Amikor tudatosult bennem, kicsit mérges voltam magamra a túlzott maga biztosságomért, mert ugye nekem nem kell ám elolvasni a hátulját, minek hisz úgyis németül íródott. Na igen, de ha megteszem, rájövök, hogy nem azt a terméket viszem haza mint amelyiket szándékoztam.
Na de mindegy volt már...Születésnap elő estéje, bolt 20:00 kor bezárt az utolsó is. Így neki álltam ezzel elkészíteni. 4 dl tejjel és 4 dl tejszínnel kikevertem a 3 zacskó pudingot burbon vaníliásat, 4 kanál cukrot tettem hozzá és sűrűre főztem.
Kihűtöttem és vaj helyett 25 dkg maskarpónét kevertem bele, amennyire hagyta magát simára selymesre kevertem robival. Valószínű ha tudom egy éjszakát hűtőben tartani még kicsit habosabb is lett volna de így is egy jó kis állagú krémet kaptam. Meg töltöttem vele a 3x3 tojásos piskótámat amit tepsiben sütöttem. Tetejét és oldalát is ezzel kentem be. hűtőbe tettem...
Másnap felvertem 2 dl tejszínt és ezzel díszítettem, valamint Zolcsi kedvenc csokijával és csoki lapokkal rászórva dekoráltam. Örült neki az ünnepeltem!! :D
Nagyon finom tartalmas kréme kicsit sem gejl ízű volt... Szépen látszódtak a vanília magjai is és igazán vaníliás volt az íze.

Mindenki elégedett lehetett.. Én mert sikerült a tortám, Zolcsi mert megkapta azt amit kért, noha kicsit változtattam finomítottam rajta ;)
Ő Zolcsi a tortjával, épp nagy levegőt vesz, hogy a gyertyákat elfújja :-)

9 megjegyzés:

  1. Csodás tortát készítettél, látszik a fiad arcán, hogy mennyire örül:) Boldog Szülinapot kívánok neki mégegyszer:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Trollanyu, a dicséretet is és az ismételt köszöntést is...

    VálaszTörlés
  3. A torta pedig csodásan néz ki, ráadásul a mérete sem semmi! A vanília krémes sütiket én is nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Barbi! A Méretét tekintve 9 en ettük meg a felét és 2 szeletet küldtem egy ismerősnek...A negyede még meg van. Nem kis torta az sicher :)

    VálaszTörlés
  5. Isten éltesse a fiadat!!! Nagyon guszta a torta, szerencsés fiad van, hogy ilyen finomsággal lepted meg:)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen Kata! De inkább én vagyok a szerencsés, hogy ilyen fantasztikus nagy fiam van akit megajándékozhatok egy kis kézzel fogható és ehető szeretettel ;)

    VálaszTörlés
  7. Isten éltessen Benneteket- a Nagyfiút és szüleit is!!! Szerintem jobban jártál a főzős pudinggal, mert kevésbé mű ízű, tartalmasabb krémet kaptál általa. feleslegesen bosszankodtál, csak ragaszkodtál a megszokotthoz. Főleg a bourbonosat szeretem, pont a benne lévő valódi vaníliamagok miatt, olyan intenzív íze van.

    VálaszTörlés
  8. Igen Vicuska igazad van, és szerintem is maradok a főzős változatnál...

    VálaszTörlés
  9. Lemaradt! Köszönöm a köszöntést. :D

    VálaszTörlés