2012. január 29., vasárnap

Fluta


Az az igazság, hogy én nem is ezt akartam csinálni. Ez már a harmadik volt a sorban amit pénteken főzni kigondoltam, tulajdonképpen ez egy mentsvár volt.
Babgulyást főztem amihez általában hús nélküli második fogást szoktam csinálni. Most rizsfelfújttat szándékoztam, de már itthon vettem észre, hogy nem vettem rizst. Az nélkül meg ugye kicsit nehéz lenne. Na mondom sebaj, akkor fánk. Neki is álltam kimértem a lisztet, és most felfuttattam a tejben az élesztőt. Vagyis csak futtattam volna, mert bizony ez az élesztő lusta volt és meg sem mozdult. Hiába vártam én rá, ez nem csinált semmit. Ekkor körül néztem mi van idehaza amiből húsmentes második fogást lehetne készíteni.
Volt: liszt, krumpli, olaj,tojás meg még pár dolog amire nem volt szükségem.

Ezért 1 kg krumplit héjastól feltettem főni . Amikor megpuhult, megtisztítottam, és krumplinyomón át nyomtam. Még melegen hozzá kevertem 30 dkg lisztet, de ezzel óvatosan kell eljárni mert nagyban függ a liszt mennyisége a krumplitól. 1 ek sót szórtam bele meg 2 tojást ütöttem rá. Simára kigyúrtam, kinyújtottam és vizes pohárral ki szaggattam.
Eközben olajat tettem fel melegedni... Amikor felforrósodott a kis "pogácsákat" szép pirosra sütöttem benne.
Lecsepegtettem az olajtól, és már lehetett is fogyasztani.
Jól sikerült, elsőszülött krumplibogaram ketchuppal fogyasztotta. De ha kevesebb sót teszünk bele akkor akár édesen is lehet lekvárral enni.

Ez az étel gyorsan készen van és nem mellesleg pénztárca kímélő is ;) viszont kiadós és laktató.

6 megjegyzés:

  1. Ezt én is szoktam készíteni, nagyon finom, mi is szeretjük:) Csak ezt az elnevezést nem hallotam még:)

    VálaszTörlés
  2. Ez aztán a kalóriabomba! Egy bögre citromos tea és máris kész a téli vacsora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, hogy van benne kalória az nem kétséges ;) Mi ebédre ettük leves után...De akár vacsorának is megállja a helyét úgy ahogy mondod;)

      Törlés
  3. Ötletes vagy és megoldás centrikus, kalóriás, de laktató ez a fluta :)

    VálaszTörlés