2012. január 14., szombat

Tejszínes zöldséges (vad)lazacragu


Ma délelőtt csavarogni voltunk, és olyat szerettem volna készíteni ebédre ami finom, gyorsan készen van és nem utolsó sorban egészséges is. A tejszínes zöldséges pulykaragu mintájára készült ez a finom halas étel.
Életem párja jó nagy tányérral becsavart belőle, kiskorú két pofára tömte magába. Elsőszülöttemtől olyan bókot kaptam, hogy én vagyok a legjobb szakácsnő akit ismer (nem mintha sok női ismerőse lenne :D )
Egy szó mint száz nagyon finom lett.... Gyorsan el is készült összesen 20-25 percre volt szükségem és már ehettünk is.

Rizzsel kezdtem... 2 ek vajon megpirítottam 2 csésze rizst és felöntöttem 3 csésze vízzel, meg sóztam. Eközben 2 ek vajon és 1 ek olíva olajon üvegesre hevítettem 1 fej apróra vágott vörös hagymát, és 3 gerezd fokhagymát.

Ezután 20-25 dkg vegyes mirelit zöldsége(borsó, kukorica, gyöngyhagyma, pritamin paprika, sárga répa és gomba) tettem hozzá át forrósítottam. Ezalatt a rizs felforrt elzártam alatta a (villany) tűzhelyet és lefedve magára hagytam a forró platnin. 25 dkg vad lazacot felkockáztam és a zöldségekhez adtam ezzel is át pirítottam az egészet

, majd 2 dl tejszínt és 1 dl vizet öntöttem alá.

Sóval borssal petrezselyem zölddel fűszereztem. 10 perc alatt beforraltam és már kész is lett a ragu.
Már csak arra vártam, hogy a rizs megszívja magát a vízzel.
Ha gyors rizst használsz hozzá még erre sem kell várni...



ITT sok okosság olvasható a lazacról és a vadlazacról :)

8 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat főztél! Én is imádom a halat. Jó, hogy mindenki megeszi nálatok. Nálunk a fele társaság nincs oda a halért...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy mindenki szereti a halat nálunk. Egy próbát lehet megérne, hátha ez bejönne nekik mert nincs igazán hal íze a lazacnak. Igazából szerintem semmihez nem lehet hasonlítani. Finom...és akinek mégsem ízlik eszi a rizst a zöldségekkel. Bár ha nem mondod meg mit esznek lehet nem is veszik észre annyira nem hal ízű, főleg ez a vad.

      Törlés
  2. A lazac nagy kedvenc, guszta lett a ragud.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hobbychef! Nálam is dobogós ez a halacska ;)

      Törlés
  3. Imádom a lazacot:) Most is van a hűtőben, éppen az elkészítési módon gondolkodtam. A tiéd is nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom ezt a feldolgozást is ajánlani, vagy szoktam lazacos tésztát csinálni, vagy pácolni és grillezni.
      Minden képen nagyon szeretem...

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Vicuska köszönöm. Halak között a lazac az egyik kedvencem, olyan semmivel össze nem hasonlítható íze van. Nagyon szeretem akár grillezve, vagy tejszínesen tésztán, de ez a ragu is nagyon jó választás volt. Az utolsó rizs szemig mind elfogyott ;)

      Törlés