2012. február 22., szerda

Ananászos pulykamell



Ma ez az étel is úgy készült, hogy nézzünk körül mi van itthon és hozzunk előle össze valamit.
Előkerült fél kg pulykamell a fagyról, találtam egy ananász konzervet a szekrényben, és répa is volt no meg rizs.
Adta magát ez az összeállítás...
Régen nagyon sokat csináltam ilyet de akkor wok ban. Az, hogy most nem úgy készült annak köszönhető, hogy drága oldalbordám elhagyta a költözés alatt az öntöt vas wokomat. Meg van, az akkori szomszéd nénim vigyáz rá, nyáron megyek érte, már nagyon hiányzik...

1 fej vöröshagymát meg tisztítottam és felkockáztam. 3 gerezd fokhagymával ugyan így jártam el, csak azt nagyvonalúan felszeleteltem. A húst hidegvízben alaposan megmostam és fel csíkoztam, kockáztam ahogy sikerült :D
3 ek olíva olajat megforrósítottam egy magasabb falú serpenyőben. Bele dobtam a hagymát és a fokhagymát meg dinszteltem. Majd egy tisztított, sárgarépát is bele karikáztam, ezt is átpirítottam.
Jöhetett hozzá a hús, amit fehéredésig hevítettem.Sóval, borssal, szárított petrezselyem zölddel és snidlinggel fűszereztem.
Amikor jól átpirult, hozzá adtam egy ananász konzervet levével együtt. Ezzel a hús puhulásáig pároltam. Ha szükséges pici vizet lehet alá tenni még.
Amíg a hús puhult a rizst is elkészítettem.
Az egész talán fél óra alatt megvolt...

5 megjegyzés:

  1. Finom társítás, és gyorsan összehoztad! Örülök, hogy nem végleg veszett el a wok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Vicuska! Igen én is örülök neki, hogy a régi szomszédnénim vigyáz rá addig amíg megint megyek Magyarba. Nyáron vissza szerzem... :D

      Törlés
  2. Mi is szoktunk ananászos pulyka- vagy csirkemellet készíteni. Nagyon szépen tálaltad, fincsi! :)

    VálaszTörlés
  3. A pulykahús és az ananász kifejezetten kedvelik egymást és nagyon is összeillenek ;-))

    VálaszTörlés