2012. február 14., kedd

Epres joghurt torta


Tadaaaaam....

Megünnepeltük nagyobbik keresztlánykám születés napját. Én ezzel a sütés nélküli torával készültem neki. Ami egyszerűsége ellenére igen csajosra sikerült :D

Szerintem meg lepődött, mert úgy tudta nem fogok neki tortát sütni, a sütőm hiányában, de holmi eszköztelenség nem fog rajtam kifogni. Amúgy is régóta szemeztem már ezzel a nyalánksággal, hát most eljött az ideje annak, hogy ki is próbáljam, na meg már nem éppen most kaptam Kriszta barátosnémtól a tupperes formát és még azt sem volt alkalmam kipróbálni.
Jelentem a formát imádom, a torta hagy némi kivetni valót maga után, de már tudom legközelebb min változtatok.

Szóval akkor... Baromi egyszerű a dolog, pláne ha zselatin fixet használunk. Ha nem akkor jár némi kis plusz melóval, de megéri.

4 kis dobozos natúr joghurtot összekevertem 8 ek cukorral. 2 dl tejszínt nem kemény habbá felvertem és a kettőt össze forgattam, bele szórtam egy zacskó zselatin fixet(2 kellett volna). 30 dkg fagyasztott epret tettem hozzá úgy egészben, és bele kevertem. Majd bele öntöttem a formába és betettem a hűtőbe. Ennyi... El is készült a torta, már csak az alkalomra vártam, hogy tálra borítsam és felszervírozzam az ünneplő társaságnak.

A formát egy pillanatra meleg vízbe tettem és gyönyörűen kicsúszott...Közben bőszen imátkoztam így is maradjon legalább amíg átadom. Ilyen forma híján őzgerincbe is ellehet készíteni, de akár kuglóf formában is jól mutat.

Nah amit én rontottam... Kevés lett benne a zselatin... Legközelebb vagy 2 zacsival teszek bele, vagy melegítőssel próbálkozom.
Akkor a joghurtot és a zselatint össze kell főzni, nem forralni , csak melegíteni amíg a zselatin fel nem olvad.
Most nekem lufi torta lett... Vagyis a lány bele szúrta a kést és le engedett :D kissé szét csúszott a dolog. Az íze viszont nagyon jó volt. Ahogy az eper megolvadt benne és levet engedett megízesítve a körülötte lévő joghurtot... Hmmmm fantasztikus volt. Mind az utolsó khm.. kanálig elfogott :)

ISTEN ÉLTESSEN ITT IS ÉS MÉGEGYSZER LÍVIÁM!

Szinte 100%, hogy újra próbálkozom...

És itt had említsem meg Málna konyhája íróját nagyon sok szeretettel köszöntöm ismét köreinkben.

Valamint boldog Valentin napot mindenkinek!

7 megjegyzés:

  1. Boldog Valentin napot neked is! A keresztlánykádnak pedig boldog szülinapot!!!
    Szerencsés, hogy ilyen keresztanyukája van, a torta nagyon szép lett és rajta Annám kedvenc katicái!! :))

    VálaszTörlés
  2. Igen, tényleg nagyon csajos kis torta, és nagyon szép!
    Isten éltesse keresztlánykádat! :)
    Boldog Valentin napot Neked is! :))

    VálaszTörlés
  3. Látod, csak megoldottad! Tényleg csajos lett, de ez így jó! :) Nézz be hozzám légyszives, egy díjat szeretnék továbbadni Neked! :)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg tadammmm lett a torta! Nagyon csajos, nagyon ünnepi! Boldog Szülinapot a kis hölgynek!

    VálaszTörlés
  5. Szuper lett, csajoknak csajos torta jár:)Nagyon szépen kidekoráltad. Boldog szülinapot az ünnepeltnek:)

    VálaszTörlés
  6. Ide inkább a főzős zselatin a jó vagy az agar-agar. De ettől a szösszenettől függetlenül (én is jártam így a fixálóval, hogy kevésnek bizonyult), a torta szuper lett!!!!! A sütőproblémádat egy gyönyörűséggel hidaltad át! :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm mindenkinek és a köszöntéseket is a leányka nevében...

    VálaszTörlés