2012. február 12., vasárnap

Kekszes pohárdesszert


Azért mert tönkre ment a sütőm még nem maradtunk ma desszert nélkül;) Gyorsan elkészíthető, sütés nélküli édességet csináltam. Lévén a nagyobbik keresztlányom névnapja is ma van (Lívia) így szerettem volna ha desszert is van az ebéd után.
Kekszem darabos volt már csak az egészeket múltkor felhasználtam a kekszes krémeshez.
Ezért most pohárban raktam össze ugyan azt a sütit ami amúgy ugyan az, de mégis más lett.

A krém ugyan az mint a kekszes krémesé... Viszont nem tepsibe, hanem pezsis pohárba rétegeztem az összetört keksze és a krémet.
Tettem egy kevés kekszet alulra, rá kanalaztam krémet, keksz, krém míg a pohár meg nem telt.
Vigyázni kell mindig csak egy réteget készítettem el hármasával, hogy a másiknál a pohárnak legyen ideje "hozzászokni" a meleghez. Ha nem így teszünk elpattanhat a hirtelen melegtől.
Hagytam meghűlni, és utána hűtőbe tettem, másnap fogyasztottuk.
Maradt még darabos kekszem, így biztosan készítem még, talán gyümölcs darabokkal, vagy mogyoró, dió darabokkal feldobva. De kacérkodom a csokis változattal is, esetleg felnőtt verzióba alkoholosan, de erről majd akkor ha meg is valósítom :D

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Este koccintás? :o)))

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg egy-két szóból megvan!Guszta,a tálalás is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Marisz57! Valóban nagyon gyorsan készen van, és épp olyan gyorsan el is fogy, csak azt nehéz kivárni, hogy meghűljön és megpuhuljon a keksz, de erősek voltunk ;)

      Törlés
  3. Nagyon jól feltaláltad magad sütő nélkül is:) Jó kis desszertet készítettél. Boldog névnapot Líviának:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a köszöntés Lívi nevében. Viszont nyakamon a születésnapja is. 14. én született ma tartjuk neki. Már elkészültem a sütés nélküli tortájával, ami hasonlóan pofon egyszerű. Nagyon remélem, hogy sikerült is... Este eldől, vagyis nagyon remélem, hogy nem dől el... :$

      Törlés
  4. Mint ahogy Trollanyu írta, tényleg jól feltalálod magad sütő nélkül is. De remélem hamarosan lesz sütőajtód és tudsz újra sütni is! :)
    A pohárkák jól néznek ki - persze a benne lévő krémektől! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Gabi!
    Úgy néz ki, hogy nem mostanában, vagyis nem a napokban lesz kész a sütőm, ugyanis 400€ lenne a javítása 500-600 ért meg van ugyan ilyen kaliberű masina. Úgyhogy most nagy a dilemmám...Most férjem keres ilyen típusút ami nem jó de alkatrésznek árulják, vagy akár jó is...
    Az a brutál, hogy ezt a konyhát használt bútor kereskedésben vettem 600€ ért mindennel felszerelve( 12 terítékes mosogatógép, hűtő, szagelszívó és a tűzhely siemens márka mind)Namármost, így nem akaródzik valahogy másikat vennem, hisz akkor csak a tűzhely kerülne annyiba mint az egész hóbelebanc. És szeretem is ezt, úgyhogy még nincs eldöntve semmi, addig meg megpróbálom magam feltalálni ;)

    VálaszTörlés