2012. február 16., csütörtök

Schnitzel mit Sonnenblumenkerne és Üdv Flóra!


Vagyis magyarul rántott hús napraforgó maggal.

Még vasárnap Lívia névnapjára készültem egy kis rántott húsival, mert ő azt nagyon szereti krumplipüré társaságában. De gondoltam, hogy a jeles napra tekintettel kissé ünnepélyesebbé, különlegesebbé teszem eme egyszerű étket.

A pulykamellet felszeleteltem, fólia alatt kissé meg klopfoltam. Azért kell rá fóliát vagy nejlon zacsit tenni, hogy a rostjai ne roncsolódjanak, és így még a klopfoló is tiszta marad :D
Enyhén besóztam, és hagytam állni 1 órát a hűtőben.
Majd lisztbe, felvert tojásba forgattam. Eddig teljesen szokványos rántotthús, de a prézlibe durvára darált sótlan hántolt szotyit kevertem. Ebbe is beforgattam a szeleteket, és bő olajban kisütöttem.

Nagyon ízlett a gyerekeknek, Dávid segített a prézlit rátapicskolni a húsira, és eszegette ki a magot a prézli közül. Alig várta, hogy ehesse a kész ebédet.
Imádja a húslevest sok répával, de még az sem kellett neki, csak a húsit meg a krumplit várta :D



Flóra köszöntelek a társaságunkban, örülök, hogy Te is csatlakoztál

3 megjegyzés:

  1. Nálunk is nyerő dolog a rántott hús. Napraforgómaggal még nem sütöttem. Biztos jó ropogós lesz tőle a "bunda"...Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Na, magyarul mindjárt másabb olvasni... :)) Először fogalmam nem volt róla, mit rejt a bejegyzés. :))) Fincsi! Imádjuk a rántott husit, és így napraforgómaggal tuti, hogy jó ropogós, mint ahogy Illéskrisz is írja. Tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Rántott hús fan vagyok, de ritkán készítek, én szezámmaggal próbáltam csak. :))

    VálaszTörlés