2012. március 19., hétfő

Tejfölös csirkepaprikás


Nagyon ritkán csinálom, de nem is tudom, hogy miért, hisz olyan nagyon finom. Ez most sincs másképpen, legalábbis nekem nagyon ízlik.. Kiskorú sajnos bele sem kóstolt, ő lehet beteg lesz.
Folyik a nózija és prüszköl, így nem is erőltetem az evést, egy kis húslevest eszegetett, és kész.
Majd eszik ha éhes lesz...

Szóval vettem 2 kg csirke combot... 1 kg ból tegnap sült combit csináltam, csak úgy fent a "platnin" serpenyőben, ma pedig a másik feléből ezt a nagyon finom paprikást csináltam. Apjuk valahogy nem rajong érte ha bele főzöm a krumplit ezért ma nokedlit szaggattam ki mellé, meg kell hagyni nagyon jó választás volt. Kíváncsi vagyok ha haza jön a család másik fele mit fog szólni az elé pakolt cucchoz. Mert ha esetleg valakinek nem fűlne hozzá a foga én nagyon szívesen bevállalom az ő adagját is :D

Akkor hogy is csináltam?

15 dkg húsos szalonnát kevés olajon kiolvasztottam, 1 jó nagy fej vöröshagymát tisztítottam és apró kockára vágva rádobtam a szalonnára. Jól átpirítottam vagyis forrósítottam őket, mert arra most is figyelni kell, hogy a hagyma ne pörkölődjön, akkor nem fől szét. Lehúztam és egy löttyintésnyi vizet öntöttem rá, éppen csak annyit, hogy a zsiradék vissza hűljön, hogy ha a piros paprikát teszem hozzá ne kapjon oda, különben megkeseredik az étel. kb 1,5 ek tettem bele paprikát...
A combokról levettem a bőrét, nem szeretjük sajnos, az ízületnél ketté vágtam, jól megmostam hideg vízbe és a pörkölt alaphoz tettem. felöntöttem vízzel ami ellepi. Szárított petrezselyem zöldet, snidlinget, borsot, pici fokhagyma granulátumot tettem hozzá és sót. 1 paradicsomot meghámoztam és csak úgy nagyvonalúan összevágtam hozzá adtam, egy pici paprika társaságában.Lefedve úgy 20-25 percig főztem, a hús puhulásáig. Ezután 1 pohár tejfölt 1 ek liszttel elkevertem, majd hőkiegyenlítés(a forró léből a hideg tejfölhöz kanalaztam és kikevertem) után a húshoz adtam. Jól beforraltam...
Nokedlit főztem hozzá és nagyon nagyon finomat ettem :D



11 megjegyzés:

  1. A férjem kedvence, bármikor megtudná enni.
    Szerintem mindenkinek fog ízleni, mert nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Biztos is , hogy nagyon finom, legalábbis nekem nagyon ízlett. A férjed tudja mi a jó! ;)

    VálaszTörlés
  3. Jobbulát a kicsinek, ismerős a dolog! Igazad van, többször kéne ilyen csirkepöris galuskát készítenünk! Én pont így vagyok vele mint Te, imádjuk, mégis ritkán készítem. Talán a jövő héten lesz rá időm! :)) A céklát mi is naggggyon szeretjük!! :)))

    VálaszTörlés
  4. Én is ritkán készítem. Oka: mivel a csirke robbantott, irtó tokos/tollas/szőrös. Én nem eszem meg a bőrét, család viszont szereti. Macerás tisztítani, kemping gázfőzőn pörkölni, merthogy villany a tűzhely. Sajnálom rá az időmet, no. Néha ráveszem magam és több kilónyi akciós combot vagy csirkét megveszek, hazaviszem, tisztogatom, fagyasztom. Nah, ekkor van ilyen finomság. Mivel most is van tartalékom, köszönöm a receptet drága Tündi! Nagyon jó leírás, loptam 5letet belőle. ;-)) Kicsinek jobbulást, szolidaritálok Vele, nyomom az ágyat helyette, akkor Neked könnyebb! (értsd: beteg vagyok:))

    VálaszTörlés
  5. Jobbulást a kicsikédnek! Én megettem volna az adagját...Nagyon kívánatos, nálunk is nagy kedvenc!

    VálaszTörlés
  6. Ez így tökéletes, csirkecombival nokedlivel. Nyami :) Remélem a Kiskorú hamar meggyógyul és jókat tud enni anyukája finomságaiból.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szuper, mi is szeretjük, de én csirkemellből szoktam készíteni, mert akkor nem turkálja senki sem:)Mindenképpen nokedlival, úgy a legjobb. A kisfiadnak jobbulást kívánok:)

    VálaszTörlés
  8. Én is nagyon szeretem :)Kérlek nézz be hozzám, egy díjért :D

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta!!! Imádjuk mi is, főleg nokedlival meg uborkasalátával. Kicsi fiadnak jobbulást kívánok.

    VálaszTörlés
  10. Nem tudtam megjegyzést hagyni nálad, többször próbálkoztam :( Remélem, gyorsan és könnyedén átvészelitek az influenzát- itt is mindenki átesett rajta. Sok tea, C vitamin, gargarizálás segít benne. A csirkepaprikás nagy kedvencünk, a bőrét nem szeretjük, ezért leoperálom rendszeresen és csak a húsok mellé csempészem, mert ellenben jó ízt ad és kocsonyásít, sűrít a szószon. Aztán likvidálom...

    VálaszTörlés
  11. Jaj, ez nagyon jól néz ki! A férjem szívesen ebédelt volna nálatok aznap! ;-) Neki u.is ez nagy kedvence céklástól, nokedlistől, mindenestől. :)

    VálaszTörlés