2012. április 8., vasárnap

Blogkostoló-internetes játék 2. forduló

Adél kapta meg a stafétát ezzel az újnak mondható játékkal aminek a második fordulójába én is beneveztem.

Sokáig ötleteltünk mi is legyen a neve ennek a játéknak és Trollanyu volt az aki a leg használhatóbb nevet találta amit mindenki lelkesen fogadott. A már meglévő Blogkóstoló és ez a játék csak a véletlen szüleményeként viselik ugyan azt a nevet. Ez az éteren keresztül csak vizuálisan, míg elődje és névrokona legjobb tudásom szerint fizikálisan kóstoltat.

Na a lényeg, hogy a szerencse eldönti ki melyik bloggernek a receptjéből kell, hogy válogasson és elkészíteni azt ami neki legjobban tetszik, majd posztolja.
Fortuna nekem Emi blogját szánta...

Be kell valljam nagyon sokáig tépelődtem rajta mi is az amit el szeretnék készíteni. Sok minden tetszett, de nem voltam magamban biztos, mi is az amit én tőle ki szeretnék választani. Végül a lazacfilére (esett a választásom) vajban sült zölsdégekkel

Húsvét vasárnap ezzel az étellel leptem meg családomat , kicsit de tényleg csak egy nagyon picit átvariálva.

Személyenként 1 szelet lazac filét számoltam, mert annak ellenére, hogy halról beszélünk egy nagyon laktató étel.
A halszeleteket sóztam, borsoztam, préselt fokhagymával megkentem, és citrom lével lecsepegtettem.
Egy alufólia darabra fagyasztott vegyes wok zöldséget(borsó, pritamin, gomba, gyöngyhagyma, kukorica és még ki tudja mi más) tettem 750 g ot osztottam 4 felé. Majd erre a husit ráfektettem egy vékony szelet citromot tettem rá és 3-4 picike kocka vajat.

Becsomagoltam és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam 40 percre, majd az idő leteltével kinyitottam és még egy picit rásütöttem 10 perc alatt.


Nagyon finom zaftos halételt tehettem a családom elé. Biztosan máskor is fogom így készíteni a lazacot :)


Emi guszta kis lazaca ;)

10 megjegyzés:

  1. Nagy lazackedvelő vagyok, így ez a recept igencsak kedvemre való!!! Én is lazacot és zöldségeket készítettem pénteken, csak másképpen, így viszem is a receptet és hamarosan kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki Drága, hogy találsz nálam kedvedre valót!!

      Törlés
  2. De jól néz ki, imádom a lazacot:) Én nem tudom mi az a meglévő Blogkóstoló, de végülis mindegy, ez csak egy játék.Szép estét, jó pihenést kívánok:)

    VálaszTörlés
  3. Nahát Tündi, nagyon guszta lett! Örülök, hogy tudtál tőlem választani:)A lazac és a zöldség együtt sülve tényleg más volt, mint az én változatom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Emi! Nem volt egyszerű választanom, amikor beneveztem nem volt használható sütőm így valami sütés nélkülit kerestem. Fahéjas pannakotta volt amit kinéztem, de változott a dolog és bele szerettem a lazacosodba. De elkészül még az édesség is egyszer Kicsit változtattam , de mégis más lett, ajánlom készítsd el Te is így ;)

      Törlés
  4. Nagy halas vagyok én is. Minden formában jöhetne...És így is!

    VálaszTörlés
  5. Kriszti szívből ajánlom elkészíteni akár így akár úgy ahogyan Emi készítette, nem fogsz csalódni benne, nagyon finom...

    VálaszTörlés