2012. május 24., csütörtök

Grillezett lazacfilé kuszkusszal


Az elhatározás meg van és erősebb is mint az elsőre gondoltam volna. Enni azért muszáj, és a fiúk sem maradhatnak éhen.

Át futott az agyamon, ha ilyen finom kajákkal diétázom akkor ezt miért nem csináltam eddig? :D
Na jó viccet félre téve...tényleg nem esik így nehezemre, mert finomakat eszem és nem is éhezem,viszont mennyiségileg sokkal kevesebbet eszek meg mint eddig és sokkal több a zöldség is.

Most diétám 3. napján fogyasztottam ebédképpen:

Kb 125 gr lazac filét előző nap bepácoltam. Hal fűszersót szórtam rá, fokhagymát zúztam, és meglocsoltam citrom lével. Kevés olajat öntöttem a nyakába és jól záródó dobozban a hűtőbe tettem, ott várta ki a sorsát.
Másnap egy grill serpenyőt felforrósítottam a hal szeletet bele tettem és 2-3 perc alatt mind a 2 felét megsütöttem...

Köretként kuszkuszt és friss paradicsomot, paprikát, uborkát fogyasztottam hozzá..
A kuszkuszt így készítettem:

250 gr kuszkuszt egy jénaiba tettem,1 kk sót szórtam rá. 2,5 dl forró vízzel leöntöttem, 1 ek olajat tettem még hozzá és át kevertem, majd a jénai fedelét rátettem és 2 percig így hagytam.
Ezután lazán át kevertem és 1 gerezd fokhagymát zúztam rá. Magamnak nem tettem rá mást, fiúknak viszont kevertem még bele vajat, hogy ne legyen száraz...

Szóval a mennyiség nem volt sok... A hal sütve már nem tudom milyen súlyú volt, maréknyi kuszkuszt ettem mellé. Zöldséget szerintem nem kell annyira méricskélni ;)

Csak egy kis összefoglalásképpen le írom azt is mit ettem egész nap...

Reggeli: 1 szelet sokmagos rozskenyér, kb 5 cm nagyságú sült kolbász( előző estéről maradt), 2,5 dl tejes(1,5%-os) kávé édesítővel.
10órai: 1 db diétás műzli szelet
Ebéd: Grillezett lazacfilé
Uzsonna: 5 szem eper, rövid kv tejjel(1,5%) édesítővel
Vacsora: 1főtt virsli, 1 szelet sokmagos rozskenyér, 1 kis pohár gyümölcs joghurt (0,1%-os)

Folyadéknak megitta a nap folyamán 3L vizet...

Fogalmam sincs ez mennyi kalória lehet, nincs is hozzá türelmem, hogy kiszámoljam...

6 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy!!!
    A víz fontos és az étkezés is jó, a kolbász, ha nem mindennapos akkor belefér, mert egy 5 centis darab is igen húzós kalória. :))) Ha nem baj, hogy ezt írom! :))
    Az ebéded szuper finom!! Örülök, hogy tetszett a módszer amit leírtam, szívesen segítek bármiben! :)
    Ha nem tudsz beiktatni mozgást, akkor is heti fél- 1 kilót fogysz majd, és lesz olyan, hogy 3-4 hétig meg se mozdul a mérleg!
    Dugd el, és ne használd, mert nagyon frusztráló tud lenni, még akkor is, ha tudod, hogy tartod az étkezést!! A ruháidon fogod érezni.
    Ha mégis tudsz sportolni, elég egy húsz perc ütemes bicaj, már attól még gyorsabban mennek a kilók!
    Nagyon szorítok Neked, majd sűrűbben jövök, és meglesem hogyan bírod. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Barbi! Nagyon sokat jelent nekem a támogatásod!! Igyekszem beiktatni némi testmozgást is, bár nem tudom hogy oldom meg, de mindenesetre én is vágyom rá, hogy mozogjak. Zolcsim itthon lesz most 2 hétig, szünet lesz a suliban és ezalatt az idő alatt lesz időm keresni valami mozgás formát. De azt mindenesetre párommal már megbeszéltük, hogy esténként biztosan eljárunk sétálni, ha az idő engedi...

      Törlés
  2. Nekem ez az étel is tetszik. :) További sikert kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kedvemre való ebédet készítettél, a lazacot nem tudom megunni. Sok sikert, és kitartást a diétádhoz. Szerintem a diétás ételek sokkal változatosabbak, és finomabbak, mint a belénk rögzült ételek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem a lazacot :D Finom, laktató és nem hizlal ;)
      Minden félét eszem én is, nem csak diétás kajákat, de a mennyiséget próbálom csökkenteni. Energia muszáj, nekem azért hogy legyen, hisz máskülönben nem tudom felemelni a mozgásképtelen 40 kilós nagyfiamat...éjszaka is forgatnom kell ahhoz is kell némi cufla ;) Egyenlőre úgy néz ki ezzel az étrendel nem csökkent a kapacitásom, sőt mintha fittebb is lennék...

      Törlés