2012. május 12., szombat

Nutellás párnák és kiflik


A minap valami finom, de gyorsan elkészíthető vacsorán törtem a fejem. Aztán vásárlás közben megakadt a tekintetem a fagyasztott leveles tésztán, és rá kellett jönnöm, hogy bizony nagyon régen nem csináltam már ilyen jellegű finomságot, a kelt tészta az ami előnyt élvez. Ezért gyorsan a kosaramba is dobtam egy dobozzal, gondolván a tölteléket majd kitalálom hozzá később.

Itthon eszembe jutott, hogy apjuk előző nap vetetett velem egy üveg nutellát, mondván ő is és a fiúk is ennének valami olyasmit. Na akkor legyen nutellával töltve a tészta, ha már úgyis olyat ennének.

Kiolvasztottam, ez a fajta amit használok nyújtva van és 20x15  nagyságú darabokra felvágva. Nekem vastag ezért szoktam rajta még nyújtani kicsit. Sülés közben úgyis fel fújódnak.
Egy darab tésztát 4 felé vágtam és az alsó felébe 1 teás kanálnyi nutellát kanalaztam.

 A széleket meg kentem felvert tojással és a felső tészta részt rá hajtottam, villával lenyomkodtam, hogy le is záródjon.

Enyhén olajos lemezre fektettem őket és tojással megkentem.

 180 fokra előmelegített sütőbe szép arany barnára sütöttem. Rácson hűtöttem...


Dávidkám kedvéért készítettem párat kifli alakban neki így könnyebb volt fognia. Szépen egymás után tüntette is el őket....



6 megjegyzés:

  1. Hát a nutella nálunk is népszerű, elég sok fogy belőle. Nagyon jókat sütöttél, és ez a vajas tészta egy áldás:) Bár én is kelt tészta párti vagyok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu Drága rólam nyílt titok, hogy Nutella függő vagyok :D Bár jól viselem és kordában is tudom tartani :D :D

      Törlés
  2. Hmmmmm, egyszerű, de nagyszerű! Lehet kapni csak hűtött leveles tésztát is, nem csak fagyasztottat. Az szép vékonyra van nyújtva, csak ki kell gurítani és lehet szeletelni, tölteni. A sajtok környékén szoktam minden boltban megtalálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kedves Gionetta. Tudom, hogy van olyan is, de ahogy én láttam a fagyasztott(legalábbis az amelyiket én veszem) olcsóbb mint a másik... 99 centér szoktam venni...de lehet az is, hogy tévedek ;)

      Törlés
  3. Nutellát nem esznek a gyerekeim..Fogalmam sincs miért. Talán, hogy nagyon édes. Én is azért mellőzöm. De azért sütiben megkóstolnám! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dávidom nagyon édes szájú. Ő még kenyérre kenve is nagyon szereti...Egy próbát azért meg ér ;)

      Törlés