2012. május 16., szerda

Virslis roló


Napok óta készülök vacsorára elkészíteni, de valahogy nem jutottam el odáig. Amikor a lábtörlőt készítettem el határoztam, hogy ugyan azzal a tésztával rolót is fogok csinálni. Most ez meg is történt..

Fél dl langyos tejben felfuttattam negyed friss élesztőt amihez még hozzá adtam 1 kávéskanál cukrot. Kb 10 perc alatt hab képződött a tej tetején így felfutott az élesztő.... Kimértem 35 dkg lisztet és a robi táljába tettem, hozzá adtam 2 ek olajat 1 kk sót és 1.5 dl langyos tej hozzá adásával tésztát dagasztottam.
Kelesztő tálban duplájára kelesztettem, majd lisztezett felületen enyhén át dolgoztam. Vékonyra nyújtottam kb fél cm vastagra, ezután pizza vágóval 1 cm es csíkokra vágtam. Lazán a virsli köré tekertem, amiket ezután enyhén olajos lemezre fektettem. Tetejüket megkentem tejcsivel elkevert tojás sárgával. Az egyik tepsiben lévő tekercseket sajttal, a másikat szezám maggal szórtam meg.


Sütőt elő melegítettem 180 fokra... Amíg a sütő melegedett a tészta pihent...
20 perc alatt szép arany barnára sütöttem. Kicsit hagytam hűlni...

 Mustárral, majonézzel, ketchuppal fogyasztottuk.
Zolcsim jelezte, ezt vinne a suliba is, így el csomagoltam neki egyet :D Ez a tészta mennyiség nekem 15 db virsli betekerésére lett elég...

4 megjegyzés:

  1. nagyon guszták! Ezt én is megsütöm valamelyik nap vacsira...A tészta mennyiséghez mennyi virsli kellett?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kriszti!De örülök, hogy tudtam Neked tippet adni :D A poszt végén írtam, hogy "nekem ehhez a tészta mennyiséghez 15 db virslire volt szükségem".

      Törlés
  2. De beleharapnék! Igazság szerint én ezt gyorsított eljárásban szoktam készíteni. Leveles tésztával, de ez nagyon csábító!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek, ezt az enyéim is imádják. Szoktam direkt a suliba is sütni, akkor mindig üresen hozzák haza a kajás dobozt:)

    VálaszTörlés