2012. szeptember 13., csütörtök

Töltött krumpli



Gyerek koromban nagyon sokat ettünk töltött krumplit. Anyukámnak volt egy olyan jó kis szerkezete amivel ki lehetett fúrni a krumpli közepét és úgy tuszkolta bele a tölteléket. A kukac is ki lett sütve ez volt az én kedvencem...

Nekem ilyen szerkezetem nincs... ezért én alaposan megmostam a krumplikat és félig megfőztem héjában.
Majd megtisztítottam és ketté vágtam. A belsejét kikapartam, hogy maradjon alja is meg pereme is, de legyen benne egy mélyedés amibe a tölteléket tudom tenni.

Amíg főtt a krumpli elkészítettem a tölteléket. Darált husit úgy mintha fasírtot készítenék ízesítettem be csak az áztatott kenyeret hagytam belőle ki, és a krumpli kikapart belsejét is apró darabokra vágva hozzá kevertem. Ezt töltöttem bele a krumpliba.
Tetejére reszelt sajtot szórtam és sütőben készre sütöttem.

Nem olyan mint amit anyukám csinált, de így is nagyon finom volt... Én salátával és joghurtos öntettel fogyasztottam, ez még belefért a diétámba ;)

4 megjegyzés:

  1. Nekünk volt olyan krumpli fúrónk...Talán még apunál meg is van. Nagyon finomat sütöttél, ízletes ebéd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kriszti tényleg igazán finom volt, de mégsem olyan... Nosza akkor nézz körül apudnál ;) Szerintem az enyémnek már nincs meg... :(

      Törlés
  2. Szia Tündi! Igazán finom ételt készítettél:)Éppen a múlt vasárnap voltunk egy nagyobb piacon és még a kezemben is volt ez a spirálos valami,a krumpli fúró, de nem vettem meg. Hát most itt az ideje.Örülök,hogy rátaláltam a blogodra,nagyon sok finomságot készítettél már.
    Üdv:Juditka

    VálaszTörlés
  3. Szerbusz Kedves Judit!
    Remélem azóta büszke tulajdonosan vagy a krumpli fúrónak. Az biztos én amint látok egyet azonnal magamévá fogom tenni! :D Én is nagyon örülök, hogy itt vagy. Remélem sokáig velem is maradsz.
    Üdv Tündi

    VálaszTörlés