2012. október 18., csütörtök

Korpás tönköly zsemle




Mostanában a tönköly liszttel kísérletezek. Ennek apropóján próbáltam ki ezt a zsemlét. Teljesen ugyan úgy csináltam mindent mint amikor fehér lisztből csinálom.
Recept hozzá ITT... Annyi a különbség ugye, hogy nem fehér liszttel, hanem korpás tönkölyjel készült a tészta, de még az öreg tészta is.

Kicsit laposabb, szerkezetileg kissé tömörebb, de mindenképpen finom zsemléim lettek. Amint meg gyógyul a fogam és már tudok ilyen fajta ételt is magamhoz venni, nem csak a puha könnyen rághatóak lesznek mindennapi betevőim elkészítem még ezt a zsemlét olyan liszttel is ami nem korpás, de tönköly.
Amúgy a mindennapokban is egyre többet használom  szinte már mindenre kipróbáltam a piskótát kivéve.
A srácok észre sem veszik, hogy egészségesebb, kevésbé hizlaló ételt esznek....,de psssszt ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése