Nagyon nincs mit mondani róla, finom...
Fél kg pulykamellet felszeleteltem, mintha rántanám. Besóztam, borsoztam és fokhagymát zúztam rá, kevés olajat öntöttem rá, majd másnapig hűtőbe tettem.
A húst is és a gombás ragut is már érdemes reggel megcsinálni, hogy minden kihűljön mire össze állítjuk.
Így én is korán forró serpenyőben a húsok mindkét oldalát hírtelen megsütöttem, majd félretettem hűlni.
Ezután a gombával foglalkoztam...
Egy fej vöröshagymát megtisztítottam és kevés olajon üvegesre pároltam, majd erre rádobtam a tisztított apróra vágott shampion gombát. Kicsit át forrósítottam, sóztam, borsoztam, és egy minimális tört paprikát szórtam még rá. Kevés vízzel felöntöttem és puhára pároltam, figyelve arra, hogy a végére szépen elfőljön róla a víz és csak egy kevesebb sűrű szaft maradjon vissza.
Ezt is félretettem hűlni.
Okos dolog ezeket a mozzanatokat előző nap elkészíteni, akkor másnap már tényleg csak keveset kell foglalkozni vele.
Egy doboz (250g vagy 6 lap) fagyasztott leveles tésztát kiolvasztottam és mindegyik lapot kissé meg nyújtottam még. majd egy szelet húsit (hidegen!!) az egyik felére fektettem, erre kanalaztam a gomba raguból.
Majd a széleket felvert tojással megkentem és a tészta másik felét a halomra hajtottam , és villával kissé meg nyomogattam őket, hogy össze tapadjon szépen a széle, ne nyíljon ki sülés közben.
Enyhén olajos lemezre fektettem a csomagokat, tojással lekentem, és szezám maggal megkentem.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Kiskorú alig bírta kivárni, hogy meghűljön kicsit és lehessen enni, nagyon ízlett neki :D
Sok sok párolt zöldséggel fogyasztottuk...
Fog még nálam készülni, talán épp ünnepi asztalra ;)
Ez a család kedvenc adu ásza, ha nagy vendégség van. Mert előre lehet dolgozni vele és irtó finom. A Te kis adagjaid nagyon tetszenek, remek állófogadásos étel. Nagyon ügyes vagy! :-))
VálaszTörlésKöszönöm Gionetta!
TörlésDe ezek az adagok nem is olyan kicsik, hiszen 1-1 darab egy felnőtt tenyér méretű, és a körettel egy teljes főfogásnak felel meg. Viszont ugye könnyen leredukálható állófogadásos falatnyi mennyiségre is ;)
Nagyon jó ötlet, nagyon tetszik ebben a formában. Biztos nagyon finom lehet! Csak nehogy ezt készítsem el Karácsonykor... :o)
VálaszTörlésKöszi Kriszti!
TörlésNálam szinte teljesen biztos, hogy karácsonykor asztalra fog kerülni, és ebben a formában...
Remek ötlet ilyen kis adagokat készíteni, tényleg megállja a helyét az ünnepi asztalon is:)
VálaszTörlésKöszönöm Trollanyu! ;)
TörlésTündüs, nagyon finomat alkottál!!!
VálaszTörlés