2012. október 17., szerda

Túrós kuglóf Blogkostoló 5 re



Vagyis inkább koszorú. Mert nincs kuglóf formám, így koszorúba csináltam.
Ezért az enyém laposabb lett, de finom volt ;)

Kicsit változtattam a recepten... Eredeti receptet és Mézeskalács konyhából vettem, mert ebben a játékban most Fortuna őt választotta nekem, tőle kellett készítenem valamit.

25 dkg puha vajat alaposan kikevertem 1,5 dkg steviával. Hozzá ütöttem 2 db tojást, jól kikevertem ezzel is, majd a 25 dkg túrót adtam hozzá amit itt nem kellett különösebben molesztálnom, hiszen krémes, ha nem így lett volna akkor szitán áttöröm, vagy villával jól meg nyomkodom.
25 dkg lisztet adtam kanalanként még a keverékhez ami ebben az esetben tönköly liszt volt, és még elkevertem benne 1 cs sütőport.
Kivajazott koszorú formába öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam 30 percre.

Páromnak nagyon zsíros volt, de Dávidom és én teljesen elégedettek voltunk az eredménnyel... Bár tény, hogy lehetett volna egy kicsit lazább a szerkezete, de ez nem a recept hibája, sokkal inkább annak tudható be, hogy nem fehérliszt és cukor volt az alkotója, valamint a túró sem tökéletes.

Ennek ellenére szívből ajánlom bárkinek elkészíteni :)

10 megjegyzés:

  1. Jó választás, tetszik ez az egészséges verzió:) Finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Erika! Megy a fogyi ezerrel, de így bűntudat nélkül tudtam vacsorázni, és még jól is laktam :D Finom volt, fogom még készíteni ;)

      Törlés
  2. Nagyon jó! Igyekszem én is ilyen lisztekkel sütni, természetes édesítőkkel édesíteni, hogy ha nem is mindig, de néha egészségesebben táplálkozzunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én most próbálkozok, kísérletezek, és próbálom kicsit egészségesebben elkészíteni a család ételeit. Nem utolsó sorban pedig önzőségből is készülnek ezekkel az alkotókkal, hogy a diéta ellenére azért én is fogyaszthassam... ;)

      Törlés
  3. De örülök, hogy ízlett!:) Mi nagyon szeretjük:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízlett bizony, és nem utoljára készült, legközelebb gyömikenyér formában fogom csinálni, már eldöntöttem. Vagy beszerzek egy normális kuglóf formát ;)

      Törlés
  4. Jó választás, és koszorúként is teljesen jól működik! :) Nagyon finomnak látszik! :)

    VálaszTörlés
  5. Finom lehetett! Ügyes vagy! Minden, hogy koszorú vagy kuglóf, így is, úgy is szép! :-))

    VálaszTörlés