2012. október 6., szombat

Túrós zebratorta



Még a szülinapi torta előtt készült, de ez kimondottan csak azért , hogy vasárnapi sütike legyen. Apjuk jelezte felém burkoltan, hogy túrósat enne, így hát elkészült ez a torta nassinak.

Először a tésztáját kell össze állítani. 20 dkg tönköly lisztet elmorzsoltam 10 dkg vajjal 4 ek cukrot tettem hozzá 1 tk sütőport 1 cs sót szórtam rá, valamint hozzá ütöttem 1 tojást és kapott még 1 ek citromlevet. Gyorsan összedolgoztam , és betettem kicsit a hűtőbe pihenni. Pont addig amíg a krém elkészült.

50 dkg túrót kikevertem 1 pohár tejföllel, 12 dkg cukorral édesítettem 1, és fél ek citromlevet adtam hozzá és 1 citromnak a jól megmosott leszárított héját is bele reszeltem. 1 cs vaníliás főzős puding is került bele, valamint 2 db tojás. Ezt a cuccot egyneművé kutyultam, majd ketté vettem. Az egyik felébe még 2 ek cukrozatlan kakaót is szórtam.

Ekkor előkerült a tészta a hűtőből. és egy kapcsos tortaforma is elővándorolt a szekrényből amit vékonyan kivajaztam. Kinyújtottam a tésztát vékonyan, hogy a forma szélére is jusson belőle, Majd villával megbökdöstem.

Most a krém kerül bele. Középre 1 mártásos kanállal tettem a kakaós krémből majd közvetlen ennek a tetejére ugyanennyi fehéret, majd szintén a tetejére középre ismét kakaósat, mindaddig amíg a krémből van. Nem kell simítani a krémet egyengetni csak hagyni had terüljön magától. A végén egy picit lehet neki annyit segíteni, hogy az asztalhoz finoman oda ütögetjük, segítve neki a saját terülést.

180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütöttem, de érdemes tűpróbát is alkalmazni.
Teljesen kihűlve hidegen nagyon finom édesség ;)

11 megjegyzés:

  1. Jól néz ki nagyon, de rég sütöttem. Így még nem láttam elkészíteni, nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Barbi! Nem tudom mire gondolsz, mi benne az amit nem láttál még, hiszen láttam nálad is és szinte ugyan így készíted Te is ;)

      Törlés
  2. Tündi igazad van, olyan régen készítettem, hogy a külső tésztaréteg nem is rémlett!! :)) Úgyis az a bajom, hogy mindig újat készítek és ezek a finom bevált receptek nem kerülnek ismétlésre! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbim! Nem emlékezhetünk minden egyes receptre amit valaha elkészítettünk, épp ezért bloggolunk ;)

      Törlés
  3. Tündikém, nagyon szép lett:)

    VálaszTörlés
  4. Bár én a sima zebratortát jobban szeretem, mint a túrós változatot, ettől függetlenül már én is sütöttem, szinte ugyanígy (ha jól rémlik), mert Anyukámnak a túrós változat a kedvence. Gyönyörű lett nálad a zebra csík, nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ez volt az első eset nálam sem, hogy ez a torta elkészült, és a másikat is előszeretettel gyártom. Itt mind a kettőnek nagy a kereslete ;)

      Törlés
  5. Simát már sütöttem de túrósat még nem. Nagyon guszta, szépek a csíkok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Krisztikém! Épp itt az ideje, hogy ezt a hiányosságot pótold, és ahogyan Téged ismerlek ebből is fantasztikus dolgot fogsz kihozni. ;)

      Törlés
  6. Gyönyörű lett, tökéletes:) Nagyon régen én is készítettem, finom nagyon:) Tényleg mióta blogolok én is mindig újat szeretnék készíteni, a régi finomságok meg feledésbe merülnek, nagy kár lenne, ha egy ilyen tortát elfeldnénk:)

    VálaszTörlés