2012. november 6., kedd

Zöldségkrém leves


Többször szoktam krémleveseket készíteni. Van amikor csak hagymából, vagy csak fokhagymából, de olyan is van mint ez a mostani eset, hogy minden féle zöldségből.
Kiskorú nagyon szereti enni, és én is szeretem ha eszi mert így tudta nélkül eszi meg a sok finom zöldséget. Az is az előnyére válik, hogy nagyon gyorsan készen van...Amikor kisebb volt szinte minden  zöldségfélét megevett, de mostanra hatással vannak mások is rá, így a karalábét már nem akarja enni, mert azt a többsége a gyerekek közül a környezetünkben a tányér szélére teszi.
De ebben a levesben nincs mit félretúrni :D

Egy kisebb fej vöröshagymát megpucoltam, és csak úgy nagyvonalúan felkockáztam. 2-3 ek olajon üvegesre hevítettem...
Fél brokkolit ami úgy 25 dkg volt megmostam és nagyjából össze vágtam rózsára. 2 vastagabb szál sárgarépát tisztítottam, és felkockáztam. 4 gerezd fokhagymát megpucoltam, és ezt is nagyvonalúan összedaraboltam. Majd következett a krumpli, és a karalábé amiket szintén tisztítást követően felkockáztam. Ebből 3 szem krumplit, és egy nagyobb karalábénak majdnem a felét használtam. Azért csak majdnem a felét, mert nasiztam is belőle :D Nagyon szeretem a nyers karalábét :D
Az előkészített zöldségeket, a hagymára dobtam, és átforrósítottam rajta, majd annyi vízzel öntöttem fel, ami úgy 2 újnyira ellepi. 2 bio zöldség leves kockát adtam hozzá, 3 ek szárított petrezselyem zöldet, és egy kis borsot (kb kés hegynyit).
10 perc alatt félpuhára főztem a cuccot, nem főzzük szét, mer akkor kifőzzük belőle az értékes vitaminokat.
Ekkor jön a botmixer, amivel jó alaposan összeturmixolom a levesem addig, amíg már nem marad benne darabos zöldségféle.
1 pohár( 2 dl) tejszínt kikevertem 1 ek étkezési keményítővel,- a diétám miatt nem használok lisztet hozzá, de aki nem diétázik nyugodtan használjon hozzá lisztet, és azzal meg a tejszínnel egy vékony habarást készítsen- és hőkiegyenlítéssel a leveshez adtam. Beforraltam.... Tányérra szedve hagyma chips-el tálaltam, magamnak.. Kiskorú ( és a többiek is) levesgyönggyel ette, mert neki az a lényeg az egészben. Úgy is hívja a krémleveseket, hogy golyós leves, és ezért eszi ő olyan nagy lelkesedéssel ;) (kérte, hogy az övét is fényképezzem le :D )

(Hagyma chips-et készen vettem Magyar országon az IKEA-ban lehet kapni azt tudom, itt szinte minden boltban)

2 megjegyzés:

  1. Szeretjük mi is. Főleg, ha burgonya az alap. Attól olyan finom krémes lesz. Mindjárt csinálok is ebédre, és viszek magammal...

    VálaszTörlés